Notification
Ted Wickström och Patrik Appelstam.

TV: PD möter svenskarna som har Babolats agentur

Racketdoktorn har funnits i hela 43 år och därmed en enorm kunskap kring racketsporters utrustning och material.
Svenskarna som har Babolats svenska agentur har hängt med i padeln sedan sportens intåg i Sverige — PadelDirekt har träffat Racketdoktorn för en stor intervju.

Se reportaget i spelaren ovan.

I denna veckas ”PD Möter” så träffar vi Racketdoktorns CEO Johan Wingsle och hans kolleger Ted Wickström samt Patrik Appelstam.

— Vi fick ett samtal från Båstad 2011 där vi frågan om vi kunde leverera ett gäng padelracketar. Jag kan ärligt säga att jag aldrig hade hört talas om padel då, säger Ted Wickström, marknadsansvarig på Racketdoktorn.

Han ringde upp Babolats huvudkontor i Frankrike. Visst hade de padelracketar och visst kunde det skeppas till Sverige, men Ted Wickström fick även höra att ”padel är nog inget ni behöver bry er så mycket om där uppe i norr, det spelas mest i Sydamerika”.

— Vi fick hem några konstiga kartonger och tänkte ”strandtennis eller vad är det här?”, förklarar Patrik Appelstam och skrattar.

Babolat är ett familjeföretag ut i fingerspetsarna (läs mer om det här) och är glada att det är en familj som sköter Babolat i Sverige också, berättar Appelstam.

— 1979 startade vi Racketdoktorn, så nu är vi alltså 43 år, konstaterar CEO Johan Wingsle och fortsätter:

— Fördelen som vi har är att vi har tre ben att stå på: padel, tennis och badminton. Så det känns stabilt. Och Babolat startade 1875 så det finns ganska mycket kultur i bolaget att ta fram produkter som är bra.

Upptäck Babolats produkter här.

MISSA INTE: PadelDirekt träffar Babolats stjärnspelare i Madrid