Notification
Foto: PadelDirekt

TV: PD möter Babolat — världsettan: ”Kommer nog aldrig lämna”

PadelDirekt fick chansen att spendera en heldag i Babolats högkvarter — klubben La Maso Sports Club i Madrid. 
Där träffade vi ett av världens största racketvarumärkens största profiler — världsettan Juan Lebron, nya värvningen Virginia Riera samt ett av förra säsongens stora stjärnskott Miguel Semmler.

— Jag tror alltid jag kommer att vara hos dem (Babolat). De gör mycket för mig, säger Juan Lebron.

Se videon med alla spelarintervjuer i toppen av artikeln.

Babolat-profilerna

Juan Lebron

I par med Ale Galan blev Lebron för andra året i rad världsetta i fjol.

— Vi försvarade vår position som nummer ett och det vara hela lagets mål. Det känns som att vi kan göra mer. Jag vill mer, jag vet att hela laget vill mer, säger Lebron till PadelDirekts utsände.

Miguel Oliveira

För er som följer All Padel Tour (APT) är portugisen Miguel Oliveira ett välkänt ansikte. I fjol tog Babolat-spelaren Oliveira två titlar på APT. Bland annat en tillsammans med Cayetano Rocafort. Paret vann Belgium Open tillsammans.

— Säsongen var fantastisk och blev mycket bättre än vad jag hade trott att den skulle bli, säger Oliveira.

Portugisen är rankad som nummer åtta på APT-rankingen och avslutade säsongen med att vinna den största tävlingen för året — APT Mastersfinal i Rosario, Argentina. Dessutom fick han vinna på hemmaplan i Oeiras, Portugal, i deras APT-tävling.

Virginia Riera

Ny för i år hos Babolat är världssjuan Virginia Riera. Inför den här säsongen har argentinskan lämnat ett annat stort märke, Bullpadel, för Babolat.

— Jag är mycket nöjd att vara en del av här familjen. De har behandlat mig väldigt väl så jag hoppas vi får ett bra år, säger hon.

Miguel Semmler

Ett annat stort stjärnskott från i fjol, Miguel Semmler, har också han hamnat hos Babolat inför den här säsongen. Han har lämnat Siux och är numera en Babolat-spelare. Tillsammans med supertalangen Javi Leal var paret i fjol med om en sanslös resa. De inledde 2021 i Pre Previa (förkval) och när året var slut hade de blivit ett par för Cuadro (huvudrundan). I början av säsongen, i Vigo, lyckades de på fem dagar vinna hela åtta matcher. De lyckades ta sig från första rundan av Pre Previa och det tog inte slut förrän de föll mot Paquito Navarro/Martin Di Nenno i kvartsfinal.

— Förra säsongen var otrolig för oss och vi är glada inför att starta en ny tillsammans, säger Semmler.

Lebron: ”Bästa racket jag spelat med”

Att Juan Lebron — enligt många världens bästa spelare — spelar med ett Babolat-racket säger så klart mycket om märkets kvalitet.

— Jag hade lite problem innan men Babolat har gjort ett mycket bra jobb med att förnya och förbättra racketar. Detta racket, Carbon, har något speciellt som jag tror andra racketar saknat. Jag tror det är det racket, både i design och hur det känns i handen, som jag gillat mest, säger Lebron. 

Foto: PadelDirekt. På bilden: Juan Lebron.