Cayetano Rocafort.
Foto: PadelDirekt
American Padel Tour

Rocafort efter APT-titeln: ”Inte schysst vad de gjorde”

ANNONS

Cayetano Rocafort vinner sin första APT-titel i sin allra första APT-turnering.
Han gör det tillsammans med sin portugisiska partner Miguel Oliveira efter att det franska finalmotståndet Adrien Maigret/Benjamin Tison tvingats lämna wo, skriver APT på sin sajt. 

— Jag kom hit för att vinna och nu har jag gjort det. Jag har tränat så hårt och verkligen känt hur viktig denna tävling är, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt.

Vägen fram till final i American Padel Tour har gått relativt smärtfritt för Rocafort/Oliviera. I gårdagens semifinal slutade det till exempel med 6–4, 6–2-vinst mot holländarna Uriel Maarsen/Bram Meijer på centercourten i Bayards Sports i Liege, Belgien.

Finalen kom alltså att bli ännu enklare — faktum var att den inte spelades överhuvudtaget då Adrien Maigret tvingats kasta in handduken på grund av en skada i benet. 

Segern gör att 26-årige Cayetano Rocafort i sin allra första APT-turnering vinner sin allra första APT-titel.

— Mitt spel är äntligen tillbaka. Jag känner mig fräsch och spelar nu utan smärta, säger ”Caye”.

Hur känns det att vinna på det här sättet, via walk over?
— Well... jag tror att det finns andra faktorer som gjorde att de inte spelade finalen, än vad de själva säger. Det är inte min sak att prata om egentligen, men inte schysst vad de gjorde tycker jag.

”Jag vill fortsätta skriva historia”

”Ett sorgligt slut på en fantastisk turnering. Adrien Maigret kommer inte att kunna delta i den avgörande matchen på grund av en skada i sitt vänstra ben. Portugisiska Miguel Oliveira och spanska Cayetano Rocafort utropas till mästare i den första APT-turneringen på europeisk mark”, skriver APT på sin hemsida.

Turneringen i Liege, Belgien, började och slutade därmed på ett tråkigt sätt för arrangörerna. Turneringen inleddes med beskedet att de sydamerikanska spelarna stoppades från att resa till Belgien med anledning av covid-19 och finalen blev alltså ingen final. 

Men den spanska Sverigetvåan Rocafort har förstås fått ut mycket av turneringen.

— Jag är redan fokuserad på nästa tävling, jag känner mig mer motiverad än någonsin. Jag måste fortsätta jobba hårt, för jag vill fortsätta skriva historia. Jag vill ha mer. säger Rocafort.

16.00 sker prisutdelningen och i stället för finalen kommer det att spelas en uppvisningsmatch mellan Rocafort/Oliveira och det belgiska paret Jeremy Gala och Nick Braet. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: