Cayetano Rocafort.
Viktor Andersson.
APT Padel Tour

Rocafort till final i sin första APT-turnering

ANNONS

Det blev en aning tuffare i semifinalen.
Men Cayetano Rocafort/Miguel Oliveira löste tredje raka segern på Belgiens APT och är klara för söndagens final i sin första turnering tillsammans.

6–4, 6–2 slutade semifinalen mot holländska paret Uriel Maarsen/Bram Meijer på centercourten i Bayards Sports i Liege, Belgien.

26-årige Rocafort och hans portugisiske toppartner Miguel Oliveira gick fram till en 5–3-ledning i första set, men där och då blev det för en kort stund lite skakigt för duon som knappt tappat game på hela turneringen.

Maarsen/Meijer breakade till 4–5 och såg ut att kunna få till ett viktigt momentum i det så viktiga första setet — men så blev inte fallet. Rocafort visade styrka när det behövdes som mest och ledde sitt lag fram till 6–4 och 1–0-ledning.

Andra set blev sedan en enkel resa fram till 6–2 och en säkrad finalbiljett. På söndagen 16.00 spelar därmed Sverigetvåan Cayetano Rocafort sin första APT Padel Tour-final — i sin första APT-turnering — och har chansen att vinna sin första internationella tour-titel.

—  Jag har skrivit historia med Simon Vasquez på WPT, jag skrev historia med honom genom att vinna åtta SPT:s i rad. Nu är en APT-titel mitt stora mål, sade Rocafort till PadelDirekt efter kvartsfinalen.

I finalen, som direktsänds på Youtube, väntar franska paret Adrien Maigret/Benjamin Tison och det lär bli den tuffaste nöten att knäcka för hittills för Rocafort/Oliveira. Tison är 101:a på världsrankningen, medan partnern Maigret är rankad 173:a. Fransmännen vann sin semifinal över Maxime Moreau/Jerome Inzerillo med 6–4, 6–4.


Se två av Rocaforts bästa slag på vår Instagram.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: