Cayetano Rocafort.
Foto: PadelDirekt
APT Padel Tour

Rocafort inför APT-debuten: ”I bättre form än på mycket, mycket länge”

ANNONS
Cayetano Rocafort kliver på torsdagen in på APT Padel Tour med en portugisisk toppspelare — ett par som kan gå hela vägen till final i deltävlingen i Belgien.
— Jag känner mig i bättre form än på mycket, mycket länge, säger Rocafort till PadelDirekt.

Sverigetvåan Cayetano Rocafort och den portugisiska partnern Miguel Oliveira kliva in på American Padel Tours första deltävling i Europa, i belgiska Liege.

— Miguel Oliveira är en av de bästa spelarna i Portugal. Han låg 55:a på världsrankningen förra året, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt.

Spanjoren — som i par med Simon Vasquez dominerat på Swedish Padel Tour senaste året — berättar att han träffat Oliveira tidigare, men han har inget minne av att de stått på banan samtidigt.

— Han skrev till mig och vi kände båda att det är en bra möjlighet att spela APT. Det är en jättebra spelare.

Rocafort/Vasquez misslyckades för första gången att vinna en SPT-titel när deltävling 2 avgjordes i mars. Daniel Windahl och Calle Knutsson vann finalen i Nybro. Rocaforts form har inte varit den bästa senaste månaderna.

Hur är din form just nu?
— Det känns äntligen mycket bättre. Jag känner mig i bättre form än på mycket, mycket länge. Det har tagit lite tid men det känns jättebra.

Du låter verkligen glad och positiv. Så hur har du lyckats hitta formen?
— Jag har spenderat mycket tid i gymmet och planen. Jag har tränat hårt helt enkelt.

”Svårt att lägga upp taktiken”

26-åringen berättar att han börjat träna med Fran Cepero i Nacka, Stockholm. En mycket erfaren tränare som bidragit till att Rocafort känner sig mer motiverad att utvecklas än han gjort på länge. 

— Nu ska jag verkligen ta match för match. Jag är väldigt motiverad.

Klockan 12.30 på torsdagen är det dags för honom att kliva in i åttondelsfinalen på APT Padel Tour. Den nya världstouren som sänds på Youtube (från och med kvartsfinalen denna deltävling).

— Det kommer nog att bli tufft. Jag har inte rest runt och tävlat på länge nu, och känner inte till många av spelarna på APT. Det är många nya namn.

Vad är den största utmaningen med det?
— Jag ser det inte som ett stort problem, men det är svårt att lägga upp taktiken mot spelare du aldrig sett spela eller ens hört om. Jag har försökt googla några spelare men hittade inte mycket, säger Rocafort med ett skratt.

Rocafort/Oliveira är högt seedade och lär ha hyfsat god chans att nå långt. Är de till och med favoriter?

— Nja, det vill jag inte säga. Jag vet för lite om de andra helt enkelt. Och vi fick ju ett Wild Card till Main draw (huvudturneringen). 

Det var en förväntansfull spanjor som tog flyget till Belgien på onsdagen.

— Ja det är jättespännande eftersom jag inte spelat utomlands på snart två år. Jag är lite spänd för hur det kommer att gå.

Se spelschema för Belgiens APT här.

Den här artikeln handlar om: