World Padel Tour
World Padel Tour

Galna resan från Pre Previa till kvartsfinal – 17-åringen hyllas av ”Bela”

ANNONS
Underbarnet Javi Leal med sin partner Miguel Semmler har gjort det omöjliga. Med start i Vigo Opens Pre-Previa har laget vunnit åtta matcher och är nu klara för kvartsfinal. Där ställs paret mot Paquito Navarro och Martin Di Nenno. 

Åtta matcher sedan i söndags och lika många segrar. Nu är den 17-årige supertalangen Javi Leal och Miguel Semmler klara för kvartsfinal. 

I sextondelsfinalen slogs Agustin Silingo, 17-rankad, och Mati Diaz, 12-rankad, tillbaka med siffrorna 6-1, 4-6, 6-1. I åttondelsfinalen ställdes man mot Martin Pineiro och Javier Barahona, som också dem slogs tillbaka efter tre set. Pineiro/Barahona tog ledningen med 1–0 innan Leal och Semmler lyckades plocka fram det bästa ur sig själva och vända på steken.

Nu ställs alltså den 101-rankade Javi Leal och den 94-rankade Miguel Semmler mot självaste Paquito Navarro och Martin Di Nenno i Vigo Opens kvartsfinal, som under torsdagen vann sin åttondelsfinal mot Pablo Lijo och Adrian Allemandi. 

Det innebär att kvartsfinalen blir Javi Leal och Miguel Semmlers nionde match medan det blir den andra matchen för Paquito Navarro och Martin Di Nenno. 

På Twitter hyllas Leal och Semmler av ingen mindre än legendaren Fernando Belasteguin. 

”Grattis Javi och Miguel, och tack till alla som litar på dem. Förhoppningsvis fortsätter sponsorer och andra med att fortsätta stödja de här spelarna. Då kommer de kunna träna mer och det ger mer konkurrens. Show”, skriver Bela på Twitter. 📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: