Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Stupa talar ut om uppbrottet: ”Jag hade inte kul”

ANNONS

Franco Stupaczuk har tagit bladet från munnen efter uppbrottet med Alex Ruiz och berättar att separationen var hans beslut. 
”Stupa” menar att han känt sig allt mer vilsen på banan och att slutet var oundvikligt.

— Jag kände mig obekväm på banan, jag hade inte kul och var inte mig själv, säger Franco Stupaczuk till Padel Magazine.

Uppbrottet mellan det populära paret Franco Stupaczuk och Alex Ruiz slog ner som en bomb i padelvärlden på måndagen. Resultaten har inte varit lika bra som i fjol men de lyckades trots allt nå semifinal i de två senaste turneringerna, i Alicante och Vigo. På det som på ytan sett ut som ett stabilt par har det under ytan varit annorlunda – framförallt för argentinaren Stupaczuk.

— Det var mitt beslut. Jag kände att vi inte kunde få ut det bästa av varandra längre. Förmodligen på grund av att vi slitit så hårt tillsammans i så många turneringar och på så många resor. Ibland känns det bara som att man nått vägs ände. Det var dags för en förändring, så att vi båda kan växa som spelare, säger Stupaczuk till Padel Magazine.

Samarbetet måste annars, utifrån sett, beskrivas som mycket positivt. Det var inte många som trodde på framgångar för Stupa/Ruiz när de parade ihop sig inför 2021, men de lyckades både vinna två WPT-turneringar samt gå till tre finaler under fjolåret. Bredvid den hård-smashande och aggressive Alex Ruiz har Stupa fått ta lite mer defensivt ansvar, berättar han.

— Jag har blivit en mer konservativ spelare, som spelar mer defensivt. Men som jag alltid säger, du anpassar dig till varje partner och letar alltid efter det bästa i varje par.

26-åringen ville inte berätta vem han kommer att spela med i intervjun men enligt uppgifter till PadelDirekt och Padel Alto pekar allt mot att det blir Pablo Lima som parar ihop sig med Stupa. Brassen lämnar i så fall Maxi Sanchez. 


Video: ”Stupa” med läcker bajada mot Di Nenno/Paquito. 

Den här artikeln handlar om: