Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Bomben: Ruiz/Stupaczuk splittras: ”Råder disharmoni på banan”

ANNONS

Året största break up har precis skett i padelvärlden. 
Storstjärnorna Franco Stupaczuk och Alex Ruiz är inte längre ett par. 
Det meddelar ”Stupa” via sina sociala kanaler.

”Det är dags att säga adjö till Stupa-Ruiz-paret”, skriver Stupaczuk på Instagram.

Ett av de bland fansen mest populära paren har i dag meddelat sitt avsked till varandra. Världsfyrorna som i fjol överraskade alla med bland annat två WPT-titlar och två finalplatser är nu på marknaden. 

Avskedet kommer rejält överraskande. För bara två dagar sedan, efter semifinalförlusten mot Paquito Navarro/Martin Di Nenno, 6-4, 3-6, 2-6, skrev Alex Ruiz på Instagram:  

”Vi är nära laget. Låt oss fortsätta tro på oss själva och insistera på att det kommer”. 

Att firma Ruiz/Stupaczuk nått två kvartsfinaler och och två semifinaler i år är det alltså nya partners som gäller i kommande turneringar.

”På banan råder det disharmoni”

Men det går undan i padel — både på och utanför banan. I dag postade Stupa en avskedspostning i sociala medier. I skrivande stund har dock inte Ruiz gjort detsamma.

”En kram och vi ses är det jag känner i dag. Efter ett år och några månader där vi har tränat, tävlat, rest, och kämpat tillsammans på varje boll är det dags att ta farväl av Stupa-Ruiz-paret”, skriver han och fortsätter: 

”Jag vet att många kanske har blivit fästa vid vårt spel men det har varit en jobbig säsong och även om vi har haft bra resultat så råder det disharmoni på banan, utanför den kommer vi väldigt bra överens”. 

”Kapten, jag gillade verkligen att kriga vid din sida. Tack för att du har fört mig närmade dig familj och hela laget. Jag önskar alltid dig det bästa min vän. Snart kommer jag att berätta vem min nya partner blir”.  

Denna splittring öppnar upp för mycket spekulation. Ingen spelare av Stupas och Ruizs dignitet finns på marknaden så flera splittringar bland de allra bästa kan vara att vänta. Det mest spännande löftet som saknar partner just nu får nog sägas vara 18-åringen Javi Leal. 

PadelDirekt söker Alex Ruiz och Franco Stupaszuk.

Den här artikeln handlar om: