Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Världsettorna vinner historisk titel — överlägset största prispotten någonsin i dampadel

ANNONS

När världens två bästa spelar på sin kanske högsta nivå någonsin i två set så kan en WPT-final egentligen bara leda fram till en sak — en titel för dem.
Det var precis det som hände när Gemma Triay och Alejandra Salazar tog hem den andra turneringen av två möjliga på World Padel Tour 2022.

— Det är lättnad, det är stor glädje. Och publiken som hållit på Ari Sanchez applåderar vinnarna, säger Viaplays kommentator Viktor Andersson.

WPT Reus Open-finalen mot Ari Sanchez/Paula Josemaria slutade 6–3, 6–7, 6–1 och det blir alltså Gemma Triay och Alejandra Salazar som får åka hem med den största prissumman någonsin inom dampadel.

Vinnarduon belönas med 9300 euro var — närmare 100 000 kronor — efter att World Padel Tour i veckan beslutat att chockhöja damernas prispengar för att göra touren jämställd.

— Ari och Paula gör det jättebra men tyvärr så är det Josemaria som viker ner sig lite i de viktiga lägena. De har chansen i avgörande i set att breaka flera gånger i tredje set men tar inte chansen. Men det var en fin match, säger expertkommentatorn Baharak Soleymani.

Världsettorna Gemma Triay och Alejandra Salazar har dominerat två första tävlingarna på WPT 2022 och när de väl förlorar ett set så lägger duon i en högsta växel som inget par varit särskilt nära att matcha i år.

Vägen till titeln i Reus Open

Åttondelsfinal

Gemma Triay/Alejandra Salazar mot
Lea Godallier/Teresa Navarro
Resultat: 6–2, 6–0

Kvartsfinal

Gemma Triay/Alejandra Salazar mot
Carolina Navarro Björk/Eli Amatriain
Resultat: 6–2, 4–6, 6–0

Semifinal

Gemma Triay/Alejandra Salazar mot
Barbara Las Heras/Veronica Virseda
Resultat: 6–4, 6–2

Final

Gemma Triay/Alejandra Salazar mot
Ari Sanchez/Paula Josemaria
Resultat: 6–3, 6–7, 6–1


Arkiv Reus Open: ”Vad han kan göra är ibland utomjordiskt”

Den här artikeln handlar om: