Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

WPT utjämnar lönegapet mellan män och kvinnor: ”Bästa nyheterna vi kunde få”

ANNONS

På den internationella kvinnodagen går WPT ut med en stor nyhet på sin hemsida. 
De meddelar att de från och med den nu pågående turneringen i Reus kommer att ge damerna och herrarna lika mycket i prispengar.

”Med omedelbar verkan har World Padel Tour beslutat att matcha priserna som delas ut för både män och kvinnor”, skriver de på sin hemsida.

World Padel Tour har i dag tagit ett stort steg mot ökad jämställdhet på touren. I dag kom nyheten från organisationen att de helt utjämnar prispengarna mellan damer och herrar för sina turneringar. Förändringen innebär en 250-procentig ökning i Challenger-kategorin, en 178-procentig ökning i Open-kategorin, 180-procentig ökning i Masters och en ökning med 160 procent i Mastersfinalen.

”Denna åtgärd saknar motstycke för globala professionella tävlingar och fullbordar den efterlängtade jämställdhet som Setpoint Events (som äger WPT) har strävat efter i flera år”, fortsätter WPT.

De skriver också att denna åtgärd är en av flera handlingar i år där de försökt minska gapet mellan könen inom den professionella padeln.

”Jag är verkligen glad att det äntligen är jämlikt inom padeln. Det var de bästa nyheterna vi kunde få. Vi har väntat på detta i många år och äntligen har arbetet och de ansträngningarna alla spelare gjort erkänts. Tack till WPT för att ni har modet att ta det här steget framåt för kvinnor”, skriver Carolina Navarro i ett sms till PadelDirekt. 

Det pågår just nu en konflikt mellan WPT och det internationella padelförbundet, FIP som grundar sig i den sistnämndas nystartade tour. Än så länge är det bara männen som ska spela i den nya touren. 

Efter den förra WPT-tävlingen Miami Open fick herrvinnarna Fernando Belasteguin/Arturo Coello drygt 126 300 kronor vardera medan vinnarna av dam-klassen, Gemma Triay/Ale Salazar fick drygt 46 000 kronor. 

Den här artikeln handlar om: