WPT Reus
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Ny jätteskräll på WPT — storstjärnorna utslagna direkt: ”Otrolig i dag”

ANNONS

Skrällarna på WPT Reus avlöser varandra. 
Efter en stark insats lyckades Barbara Las Heras och Veronica Virseda slå ut inga mindre än Lucia Sainz och Marta Marrero. 
Resultatet skrevs till 6-3, 6-4 och nu väntar kvartsfinal för skrällduon.

I går åkte Aranza Osoro/Victoria Iglesias och tvillingarna Mapi och Majo Alayeto ut redan i sextondelsfinalern. dag gick tredjeseedade Lucia Sainz och Marta Marrero samma öde till mötes.

— Tack till publiken. Ni har varit väldigt schyssta och tack till vår coach. Vi har haft en fantastisk försäsong och jag tycker Barbara var otrolig idag. Vi hade en väldigt bra känsla i dag och är väldigt glada att vara vidare, säger 25-rankade Veronica Virseda i WPT:s sändning.

Precis som sin partner stod hon för en insats på toppen av sin förmåga. De spelade säkert i defensiven och till skillnad från Sainz/Marrero vågade de också gå för de svåra offensiva slagen. 

— Tack alla som stöttat oss. Vi behövde spela väldigt bra för att vinna i dag, på vår allra högsta nivå, säger Barbara Las Heras. 

Las Heras jobbar till vardags som doktor i Madrid och kanske hade Marrero, som nyss kommit tillbaka från skada, behövt lite tips från henne för den förre världsettan var inte sitt vanliga jag. 

För Lucia Sainz var nog förlusten ännu tuffare. Sainz är född och bor i Barcelona, vilket ligger ungefär en timmes bilfärd från helgens spelplats Reus. 

— Vi har precis kommit tillbaka från skador och inledde utan rytm. Nu måste vi jobba och bli bättre, säger Lucia Sainz till PadelDirekts systersajt Padel Alto efter matchen. 

För Las Heras och Virseda väntar nu Jessica Castello och Alix Collombon i kvartsfinal. Inget av de lagen har tidigare varit i semifinal. 


Video: Veronica Virseda med fin undanläggning. 


Annons

Den här artikeln handlar om: