Daniel Windahl.
Foto: Bildbyrån
Internationell padel

Daniel Windahl spelar FIP-tourens första tävling — med ny partner

ANNONS

Daniel Windahl kommer att spela den allra första deltävlingen av FIP:s nya världstour, tillsammans med samtliga topp tio-par på WPT-rankingen.
Han gör det med en ny partner — den bästa han hittills haft på en världstour.

Den nya FIP-touren drar i gång i Doha, Qatar 28 mars och Daniel Windahl syns nu som första och enda svensk på anmälningslistan. Windahl kommer att spela med Cristian German Gutierrez som är rankad 74:a på World Padel Tour. Argentinaren är systerson till superstjärnan Sanyo Gutierrez.

”Det blir roligt. En ny spelare att lära av. Jag tror också vi kan spela bra. Till Alicante WPT är dock min ordinarie partner Andornino tillbaka från sin skada”, skriver Windahl i ett sms. 

PadelDirekt har tidigare rapporterat om deltävlingen i Doha, som med bara veckor kvar fortfarande inte har någon damklass. Enligt uppgift så pågår fortfarande förhandlingar mellan damernas spelarfack och FIP, vilket är anledningen till att inget officiellt uttalande gjorts i frågan.

På herrsidan blir det däremot stjärnspäckat: samtliga topp tio-par på World Padel Tour kommer att åka till Qatar för att slåss om de stora prispengarna på Internationella Padelförbundets nya världstour. Se alla anmälda lag här.

”Den nya touren kommer att vara den enda officiella padel-touren. Den kommer att arrangeras under ledning av det internationella padelförbundet och faller under den Internationella olympiska kommittén”‚ skrev FIP när touren blev officiell. Läs mer om padelns nya världstour här.

Både Simon Vasquez och Calle Knutsson har tidigare sagt till PadelDirekt att man vill spela turneringen i Doha, som pågår 28 mars—2 april. Återstår att se om de registrerat sig innan lördagens deadline.

Högst seedade paren på FIP Doha

1. Juan Lebron & Alejandro Galan 

2. Paquito Navarro & Martin Di Nenno 

3. Sanyo Gutierrez & Agustin Tapia 

4. Alex Ruiz & Franco Stupaczuk 

5. Federico Chingotto & Juan Tello 

6. Pablo Lima & Maxi Sanchez 

7. Fernando Belasteguin & Arturo Coello 

8. Lucho Capra & Javi Ruiz 

9. Javi Rico & Momo Gonzalez 

10. Coki Nieto & Mike Yanguas 

Så spelas turneringen

  • Huvudrundan: 56 par (44 seedade par, 4 wildcards och åtta par från kvalet)
  • Kvalet: 32 par (30 seedade och två wildcards)

Annons: 

Den här artikeln handlar om: