Smilla Lundgren.
Foto: Patric Persson
World Padel Tour

Fyra dagar till årets första WPT-kval — svensken får wildcard: ”Väldigt roligt”

ANNONS

På fredag rivstartar tävlingssäsongen 2022 i Madrid med kvalet till WPT Miami Open.
Det kan bli rekordmånga svenskar på en Pre Previa i Spanien — Smilla Lundgren, 20, fick på söndagen besked om att hon får wildcard och fler kan det bli.

PadelDirekt kommer att vara på plats på Euroindoor i Madrid (M3-akademins anläggning) och direktrapportera från svenskarnas matcher hela helgen.

”Det känns såklart väldigt roligt. Extra kul eftersom det är som ”hemmaplan”, vi kommer spela i hallen som ligger mitt emot M3”, skriver Smilla Lundgren i ett sms till PadelDirekt.

Hon gör det med 19-åriga nederländaren Maaike Betz, rankad 180 i världen. Lundgren är 229-rankad efter att ha spelat blott en WPT-match.

”Maaike och jag träffades genom en annan holländare på M3 som parade ihop oss till en FIP i höstas (vi har också spelat mot varandra på junior-VM). Vi har inte spelat så mycket med varandra sedan dess, men vi ska träna hela veckan tillsammans och vi trivs extremt bra på och utanför banan. Vi är i samma ålder, bra vänner, dock väldigt olika spelstilar men kompletterar varandra. Vi kommer köra WPT och FIP tillsammans detta året”, skriver Lundgren.

20-åriga Smilla Lundgren var tillsammans med Ainhoa Rico Martin nära att ta set mot två 60-rankade världsspelare när hon gjorde WPT-debut i Skurup i höstas.

Vad har du för förväntningar inför turneringen? 
”Förväntningarna kommer efter vi har sett lottningen, det kan skilja rätt så mycket från par till par i pre previan. Men som vanligt ta plats på banan och spela enligt taktiken vi lägger upp.”

Kan bli sju, åtta svenskar som kvalar

Därmed gör hon sällskap med bland andra Baharak Soleymani, Calle Knutsson, Amanda Girdo, Daniel Windahl och Simon Vasquez i Madrid. Fler svenskar hoppas/har hoppats på wildcards, bland andra Douglas Rutgersson och stjärnskottet Daniel Appelgren i par med Raul Medina.

Vi blev nekade wildcard, men ser rättså ljust ut just nu faktiskt. Anmälan stänger på onsdag så får hoppas det inte trillar in alltför många par tills dess bara”, skriver Appelgren till PadelDirekt.

Daniel Windahl berättade tidigare för PadelDirekt att han parar ihop med Jose Gaspar, men spanjoren som opererade sitt knä i höstas är ännu inte helt återställd.

Doktorn stoppade Gaspar till sist. Han fick inte tillåtelse att lira”, skriver Windahl till PadelDirekt.

Den 98-rankade skåningen spelar i stället med argentinaren Ramiro Pereyra.

”Så jag tar med mig en argentinare som inte spelat så mycket WPT, men är talangfull. Han lirade några APT förra året”.

 

 

Den här artikeln handlar om: