Simon Vasquez och Daniel Windahl.
Foto: Jim Ahlerup / Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Vasquez om olyckliga tour-krocken: ”Ni kommer inte se mig i Sverige”

ANNONS

De bästa svenska spelarna ser ut att missa de första två SPT-deltävlingarna 2022.
World Padel Tour-kalendern krockar olyckligt under våren och Sverigetvåan Simon Vasquez är tydlig med vad han väljer.

I podden ”Padel med proffset och jag” berättar Simon Vasquez att det kan dröja länge innan vi får se honom (i par med Daniel Windahl) på Swedish Padel Tour.

— Det är kul att WPT:n drar i gång. Vad jag kunde se så krockar de första tre SPT-tävlingarna med World Padel Tour… så att grabbar, ni kommer inte att se mig här hemma i Sverige, säger Vasquez i det färska avsnittet av podden.

I går gjorde nämligen World Padel Tour kalender-släpp nummer två då man offentliggjorde datumen för alla WPT Challengers 2022. Kalendern för Opens och Masters publicerades 21 januari (se den här).

— Till och med jag kanske kan kvala in nu då! Nejdå, jag skojar, replikerar Patric Persson i podden varpå Pablo Figueroa fyller i:

— Fan va skönt att slippa dig och Danne, utbrister Figueroa.

Vasquez har alltså räknat till att SPT 1, 2 och 3 krockar med WPT-tävlingar men enligt PadelDirekt är det de två första SPT:erna som blir omöjliga att delta i om man siktar på att spela alla WPT-kval.

Minst sex svenskar på första WPT-kvalet

Enligt WPT-kalendern så pågår deras Opens i sju dagar (Vigo Open 21–27 mars, till exempel) men för svenskarna börjar kvalet alltid en dag tidigare eftersom de inleder i Pre Previa (förkval).

— Det är lite tråkigt men det krockar, vi får se när man spelar i Sverige igen. Men det är samtidigt helt omöjligt att få ihop schemat. Det SPT, det finns Euro Finans, det finns APT, det finns WPT, och nu finns den här nya touren FIP/Qatar. I stället för 365 dagar i år så hade vi behövt 785 dagar för att få det att funka, säger Vasquez i podden Padel med proffset och jag.

Svenskarna som varit tydliga med att de siktar på att spela samtliga WPT-tävlingar i år är Amanda Girdo, Daniel Windahl och Simon Vasquez. Andra som åker till Madrid nästa vecka för att kvala till Miami Open är bland andra toppspelarna Baharak Soleymani, Daniel Appelgren och Calle Knutsson.

Se alla datum för Swedish Padel Tour 2022 här.

Den här artikeln handlar om: