På bilden: Smilla Lundgren.
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Smilla Lundgren med sitt livs match i WPT-debuten: ”Lite som en vinst”

ANNONS

Smilla Lundgren fick kliva rakt in i Previa i sin allra första WPT-match.
Och hon gjorde förmodligen sitt livs match när han satte spöken i huvudet på två 60-rankade spelare i första set.
— Med tanke på att jag inte varit på den här nivån var det nog min bästa match någonsin, säger Lundgren.

SKURUP

Tillsammans med Ainhoa Rico Martin är hon utslagen efter 5–7, 1–6 mot två högt rankade World Padel Tour-spelare. Lundgrens svar på frågan om det var ett skönt kvitto på att hon kommer att kunna utmana på denna nivå om inte allt för lång tid:

— Så skönt. Man lägger ner så jäkla mycket tid så det är häftigt att få ett kvitto på det. Vi fick det på SPT:n också så det är bara jobba på, säger Smilla Lundgren till PadelDirekt.

Nuria Rodriguez är 57:a på världsrankningen, Carolina Orsi Gallorini är rankad 60. En minst sagt tuff utmaning för debuterande Lundgren och partnern Ainhoa Rico Martin. Det känns ändå lite som en seger, medger Lundgren.

— Ja det gör faktiskt det, man vill inte säga det direkt efter att man förlorat men så känns det faktiskt. Sen hade jag mycket hjälp också, Ainoa är ju grym. Hon säger åt mig vad jag ska göra på banan så jag får det lite lättare. I varje serve frågade jag ”where?" och hon sa var jag ska lägga den.

Lärorikt?
— Verkligen.

”Jag stalkade henne”

Smilla Lundgrens partner i Skurup, Ainhoa Rico Martin, är långt mer erfaren och återfinns just nu på 90:e plats på världsrankningen. 

— Hon har jättebra koll på motståndarna så hon sa till mig innan att det kommer bli tufft, de har några main draws i år tror jag. De kan spela padel om man säger så, det var en sån match där man inte har något att förlora.

Hur känner ni varandra?
— Jag stalkade henne på M3-akademin i Madrid, säger Lundgren och båda skrattar.

— Hon är på bana 2 där och jag på bana 6, så det visar att hon är på en annan nivå. Men ja, vi träffades där helt enkelt.

Är det din bästa partner hittills?
— Ja, absolut den bästa. Och vi gillar verkligen att spela med varandra för vi ler mycket och har väldigt kul. 

Tränaren: ”Hon är sjukt mycket säkrare”

Smilla Lundgren har spenderat senaste månaden i Madrid, där hon vill vara så mycket tid som möjligt för att utvecklas. Hennes svenska tränare Jonas Persson fanns på plats för att coacha team Lundgren/Rico Martin i Skurup.

— Smilla spelar riktigt, riktigt bra i första set. 5–7 är ett bra resultat, det var nära där. Det är kul att se utvecklingen efter en månad i Spanien, säger Jonas Persson.

Vad har hon utvecklat?
— Jag har tränat hela året med bollkorg men nu får hon ju träna med spelare som är på hennes nivå eller bättre. Men man kan säga att hon anammat det spanska. Det är lugnare och bättre beslut, men framförallt så rör hon sig bättre på banan.

Han lyfter fram ytterligare en viktigt detalj som spanjorerna hjälpt Lundgren att utveckla.

— Hon har alltid haft en bra bandeja men nu har de lagt till lite mer skruv på den. I Sverige jobbar vi mer platt, mer tyngd, men där jobbar man mer med skruv. Hon är sjukt mycket säkrare, förklarar Jonas Persson.

Lovande inför 2022.
— Ja det är sjukt kul att följa.

Den här artikeln handlar om: