Nasser Al-Khelaifi.
Foto: Bildbyrån
Internationell padel

Qatarmiljardären till Padel Alto: ”WPT-spelarna utnyttjas av ett ölföretag”

ANNONS

Tillsammans med Internationella Padelförbundet (FIP) och WPT-spelarfacket, The Player Association, närmar sig en överenskommelse med Nasser Al-Khelaifi för att starta en ny världstour.

Redan efter VM i Qatar bubblade det om Al-Khelaifis padel-intresse och ryktena om att han ville starta en ny världstour började cirkulera. I ett mail till Padel Alto bekräftar nu Al-Khelaifis mediaföretag, Bein Media Group, planerna om den nya touren. 

I mailet bekräftas det att Nasser Al-Khelaifis bolag Qatar Sports Investments undersöker vilka möjligheter som finns och att detta görs tillsammans med Internationella Padelförbundet FIP och spelarfacket på herrsidan. 

I mailet från Bein Media Group riktas det stark kritik mot World Padel Tours ägare, ölföretaget Estrella Damm. 

“Toppspelarna är bundna till att spela på en privatägd världstour som står i ägandeskap av det världskända öl-företaget, Estrella Damm. Det är en stängd tour där de högst rankade spelarna är bundna till ett kontrakt, som inte ger dem möjligheten att spela på en annan tour än World Padel Tour”, skriver Al-Khelaifis företag till Padel Alto.

De fortsätter att kritisera spelarförhållandena: 

“Touren vägrar att låta sig styras av Internationella Padelförbundet, som faller under Internationella Olympiska Kommitténs riktlinjer och således en ordentligt styrd sport. Allt detta i samband med att sporten växer enormt, runt om i världen, på amatörnivå — ändå ser vi de professionella spelarna bli utnyttjade av ett ölmärke”. 

Tidigare under veckan har World Padel Tour fått ta emot skarp kritik från olika håll, i ett öppet brev från spelarfacket The Players Association med Ale Galan i spetsen och även från FIP:s ordförande Luigi Carraro
 

Den här artikeln handlar om: