Foto: Playtomic / Bildbyrån
Internationell padel

Investerar hundratals miljoner i outvecklade padel-landet: ”Betydande del”

ANNONS

I december rapporterade PadelDirekt om att över en halv miljard kronor investeras i padelappen Playtomic.
Pengar som främst ska satsas på padeln i Storbritannien.

Det är en jättemarknad som det pratats om i flera år, men som varit riktig trög att få fart på padeln i: Storbritannien. Intresset för racketsport finns men stora svårigheter med att bygga padelanläggningar har hindrat en padelboom där.

Nu meddelar Playtomic att man kommer att spendera enorma summor på att ”utveckla padeln i Storbritannien”. 

”En betydande del av de 56 miljoner euros (cirka 570 miljoner kronor) kommer att investeras i att stötta sporten i Storbritannien”, skriver Playtomic i ett pressmeddelande.

Vidare skriver man att det finns en tydlig strategi i hur man ska koppla ihop spelare och tränare med klubbar för att skapa ett padelcommunity.

— Vår satsning i Storbritannien innebär att vi nu finns i 34 länder. Den senaste rundan av investering innebär att vi verkligen kan accelerera våra planer här, säger Alan Douglas, UK and Ireland Regional Manager på Playtomic.

Enligt brittiska tennisförbundet Lawn Tennis Association finns det i dag 142 padelbanor utspridda över 66 anläggningar. 2021 fanns det drygt 15 000 aktiva spelare i Storbritannien.

”Vill att det ska vara en oberoende racketsportsapp”

Den svenska investmentbanken GP Bullhound är största investerare i Playtomic. Andra som går in med pengar i Playtomic är Claret Capital Partners, Optimizer Invest. 

Optimizer Invest är förknippat med partnern och medgrundaren Henrik Persson Ekdahl. Techmiljardären Persson Ekdahl är en padelentusiast som redan investerat stora pengar i Playtomic. 

I en tidigare intervju med PadelDirekt har han berättat om sin satsning på padel i USA. Han är också ett flera tunga namn som investerat i NK Padel & Social Club.

— Det var cirka två år sedan som Per Roman, medgrundare och Managing Partner på GP Bullhound introducerade oss till bolaget. Då vårt fokus är skalbara tech- och onlinebaserade bolag passade det oss perfekt. Med ett starkt management team, duktiga ägare samt en unik produkt så tog det inte lång tid innan vi var överens. Vi vill att det ska vara en oberoende racketsportsapp där både klubbar och privata användare ska kunna bedriva sin verksamhet samt hantera sitt padelengagemang, säger Henrik Persson Ekdahl om appen som innehåller matchresultat-registrering, poängsystem, klubbrankning, chatt, möjlighet att dela upp betalning samt att bjuda in och utmana personer som spelar på samma klubb som du själv.

Den här artikeln handlar om: