Foto: Slazenger.
Padelutrustning

Lämnade Adidas — här är Åkerbergs nya racketsponsor: ”Gör en stor satsning”

ANNONS

SM-guldmedaljören från i december, Anna Åkerberg, har valt ny racket-sponsor efter att ha lämnat Adidas. 
När SPT-finalen drar igång den 14 januari blir det i stället med ett Slazenger-racket i handen.

— Det känns skitbra, jag är jättetaggad. Jag har haft några bra år med Adidas men det är dags att gå vidare. Slazenger gör en stor satsning på padel och det känns bra att få vara med där från början, säger Anna Åkerberg till PadelDirekt.

Relationen med Slazenger inleddes i somras och under hösten har hon testat sig fram för att hitta ett racket som passar just henne. Det har till sist landat i modellen Challenge No.4.

— Det gäller att hitta ett racket som man tycker om och det är ju så klart en stor grej att byta racket eftersom det är en sådan trygghet. Men jag känner att detta passar mig, det känns naturligt, är snabbt och ger mer fart, berättar hon.

Anna Åkerberg blir Slazengers absolut största svenska stjärna och sponsorbytet ger henne välbehövlig ekonomisk stöttning.

Ny ekonomisk verklighet

Från och med den 1 mars tar Åkerberg tjänstledigt från sitt jobb som sjuksköterska för att till hundra procent satsa på padel, något hon berättade om i en stor intervju med PadelDirekt i höstas.

— Exakt hur upplägget för säsongen blir är svårt att säga då corona fortfarande är en variabel att ta in men jag har tagit kontakt med potentiella partners för att kunna vara mer i Spanien. Planen är att köra SPT, troligtvis Euro Finans och börja kvala till WPT.

Låter som ytterligare ett år med mycket tävling. 
— Haha ja. Jag älskar ju att tävla och det är ju det man tränar för, samtidigt behöver man träna och vi svenskar har ju mycket kvar att utveckla. Jag kommer vilja hitta nått koncept för att öka träningen.

Att ta tjänstledigt är ett stort beslut — hur känns det? 
— Superbra i grunden även om det är blandande känslor. Jobbet har ju varit en trygghet och man har vetat hur vardagen ser ut, vilket man helt rycker upp. Det känns till 90 procent bra samtidigt som det är lite skrämmande. Men man måste våga testa saker i livet. 


Läs också: Stor intervju med Anna Åkerberg. 

ARKIV: Här tar Anna Åkerberg och Amanda Girdo sitt andra raka SM-guld. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: