Svensk Padel

Vasquez lämnar Adidas — skriver på för RS Padel: ”En stor investering”

ANNONS

En av Sveriges bästa spelare, Simon Vasquez, byter sponsor. 
Han lämnar Adidas och och byter till Robin Söderling-grundade RS.
Vi tror att han kan bli en etablerad WPT-spelare, säger RS vd Magnus Alsterback.

Sverigetvåan Simon Vasquez har blivit tydligt förknippad med Adidas svenska padelsatsning senaste åren. Men nu kliver han alltså in Robin Söderlings team, RS Padel, som även har spanska Sverigeettan Cayetano Rocafort i sitt stall.

”Äntligen kan jag berätta för er att jag kommer spela med RS framöver. Det ska bli en stor ära att representera detta fantastiska varumärke som växer starkt. Fler nyheter om mitt racket samt klädkollektion kommer snart”, skriver Simon Vasquez på Instagram.

RS vd Magnus Alsterback om varför man väljer att lägga stora pengar på Vasquez.

— Han är Sveriges stora stjärna och vi har haft en relation länge. Han varit med och utvecklat vår elitboll från start och nu även ritat sitt eget RS-racket med Robin och våra ingenjörer, säger Alsterback till PadelDirekt.

”Han är ju väldigt känd i Holland”

Simon Vasquez passar väl in i RS profil, menar vd:n.

— Det är ett perfekt steg för Simon och oss själva. Vi tror mycket på honom, han passar in i vårt varumärke på ett bra sätt. Har bra rykte som en schysst kille, och har en look som passar oss.

Han har gjort en tydlig WPT-satsning i år. Blir han viktig för er för att nå ut internationellt?
— Nja, i norra Europa i alla fall. Han är ju väldigt känd, från Holland upp till Kiruna, säger Magnus Alsterback och fortsätter:

— Men vi tror att han kan bli en etablerad WPT-spelare och då kan det ge eko i större delar av världen. Det blir viktigt att han hittar en partner som är runt 30 i världen, vi tror att han kan ta det steget. Detsamma gäller Caye (Rocafort).

Kommer Caye och Simon bilda ”team RS” på SPT nästa år?
— Det vet jag faktiskt inte i nuläget. Ni får kolla själva med dem.

Det snackas i padel-Sverige om att det kostar mycket att knyta upp just Vasquez. Är detta en stor satsning för er?
— Ja visst är det en stor investering för oss, det är en stor satsning. Men vi ser stora möjligheter. Vi tror att han är värd varenda krona.

Ytterligare toppspelare klar för RS

PadelDirekt har även nåtts av uppgifter om att toppspelaren Anton Andersson blir en del av RS Padel, och därmed lämnar Cork som han nu är sponsrad av.

— Det kommer hela tiden nya överraskningar från RS, skrattar Magnus lite försiktigt innan han bekräftar:

— Men ja Anton kommer också joina Team RS och det berättar vi mer om inom kort.

Simon Vasquez som i går fyllde 29 år tackar även Adidas för samarbetet.

”Efter 3 fantastiska år går vi skilda vägar. Jag vill tacka samtliga på Adidas/Tretorn som har stöttat mig på bästa möjliga sätt genom dessa säsonger. Jag har burit varumärket jag älskat med stolthet från dag ett. Vårt samarbete har alltid varit så enkelt och det är något jag uppskattat otroligt mycket. Det spelade ingen roll vart jag befann mig i världen, så fort jag behövde racket, skor och kläder så såg ni till att fick det till matchstart”, skriver han på Instagram. 


 

Den här artikeln handlar om:
VD:n om RS Sportswear: ”Vågar påstå att marknaden knappt upplevt den kvalitet som våra tyger håller”
SPONSRAD ARTIKEL ”Vågar påstå att marknaden knappt upplevt den kval...