Sök
Anna Åkerberg (tv) och Amanda Girdo (th).
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Stor intervju med Anna Åkerberg — tar tjänstledigt för att satsa mot WPT och kan bojkotta SM

Anna Åkerberg har skaffat sig en biljett till det svenska WPT-tåget.
I en stor intervju med PadelDirekt berättar Sverigetvåan att hon tar tjänstledigt från sitt jobb som sjuksköterska i vår för att göra en helhjärtad padelsatsning, rollen som tv-expert och en eventuell SM-nobb.

— Jag tar tjänstledigt från den 1:a mars och målet är att testa WPT nästa år, säger Anna Åkerberg till PadelDirekt.

Vid 31 års ålder och en färsk SPT-titel i bagaget känner Malmötjejen att det är dags. Just nu bollar hon elitsatsningen i padel med att jobba halvtid som sjuksköterska, men i vår blir det hundra procent padel.

— Jag känner mig redo att testa. Det är dels ekonomiskt där jag nu har mer stöttning än tidigare, och ju mer jag tänker på möjligheterna att träna och tävla som finns om jag enbart spelar padel så känner jag att jag kan utvecklas mycket som spelare, förklarar Åkerberg.

Finns en flytt till Spanien i planen?
— Nej, flytt blir det inte. Men jag kommer nog att spendera en hel del tid där.

Swedish Padel Tour-partnern och nära vännen Amanda Girdo har gjort en tydlig satsning på World Padel Tour under hösten. Resultaten har varit blandade — klivet över till ”kvaldjungeln” där mängder av skickliga spanjorer slåss om varenda millimeter är ett enormt kliv för alla toppsvenskar.

— Det är bara positivt att Amanda är där nere och får massa nya intryck. Det har inte påverkat min träning särskilt mycket, vi har aldrig tränat tillsammans på regelbunden basis så det är bara bra att hon får ny kunskap som hon kan ta med hem sen. Jag hejar jättemycket på henne från Sverige och hoppas på framgångar.

Anna Åkerberg.

Rollen som tv-expert lockar

Det är inte många svenska padelspelare som kan leva på att enbart träna och tävla själva. Men för Anna Åkerberg blir det alltså verklighet nästa år — då blir hon ett få ”riktiga” svenska padelproffs. Men det innefattar ganska mycket annat än livet som till exempel allsvenskt fotbollsproffs.

— Ja det är helt fantastiskt att den möjligheten finns, att det finns så många som investerar i svensk padel. Nu har jag även bytt till WAP som är en nationell klubb och det gör att jag får bra connections ute i landet.

Precis, du bytte nyligen klubb till WAP (We Are Padel), är det ett lyft ekonomiskt?
— Jo men lite mer stöttning, och så får jag hjälp av av ledningen på WAP med personliga samarbeten. Men jag jobbar mycket med det på egen hand också, det är värdefullt att synas mycket samtidigt som det gäller att tävla mycket och göra bra resultat. Men ja, WAP är villiga att satsa på mig.

Hur fungerar det, är det liksom ett ständigt, medvetet nätverkande som gäller?
— Ja men lite så blir det, men jag kan tycka om den delen också. Men reser mycket och träffar många olika människor. Alltså, i den bästa av världar hade man velat kunna fokusera helt på sitt spel. Jag är liksom ingen säljare, men jag är en sån som gillar att ha mycket att stå i, samtidigt som det är värdefullt att synas lite här och där, som till exempel Instagram. Så är det ju.

”Mycket att stå i”, ja. Att Sverigetvåan gillar att ha fullt upp har blivit särskilt uppenbart under sommaren då hon plötsligt började få massa jobb som expertkommentator i tv. Åkerberg agerade faktiskt expert i tävlingar där hon själv deltog, fast då för herrarna.

— Det började med att Studio Padel-killarna lät mig kommentera i Fiskebäckskil. Då hade tydligen Padel-Television hört mig och tyckte att det lät bra, så de frågade om jag ville jobba för dem i Båstad på Euro Finans och America vs Europe. Jag tycker ju om att både titta på och snacka padel så det var skitkul, säger 31-åringen.

Och sen på SPT 6 i Helsingborg var du tv-expert igen. Direkt när du och Girdo vunnit titeln klev du in och kommenterade herrfinalen till exempel, hur känner du kring den situationen?
— Bara bra för det är helt upp till mig, Padel-Television låter mig göra det helt på mina villkor. Men jag tycker det är superkul, jag blir liksom avslappnad av det så det har inte påverkat mina egna prestationer på planen än så länge. Som sagt, det ligger lite i min personlighet att jag mår bra av att ha fullt upp.

”Jag jobbar främst med att kunna hota mer”

Det är förstås inte bara det SPT-sändande bolaget Padel-Television som snappat upp att Anna Åkerberg är en fena på att snacka padel i tv. Hyllningarna från tittare har haglat i bland annat sociala medier.

— Jag är bara jätteglad över den responsen jag gått, det är många som tycker att jag är kunnig och lugn. Jag har aldrig tänkt att jag vill bli kommentator, men jag antar att man lär sig mycket av att titta på sport. Jag har alltid tittat väldigt mycket på tennis, och en del fotboll. Jag är Man United-fan så nu när Ronaldo är tillbaka kommer jag att se alla deras matcher.

Om hon fortsätter i den nya expertrollen är lite oklart i dagsläget, men intresset finns och skulle Viaplay slå en signal så...

— Det vore en dröm att få kommentera WPT. Jag har snackat med Bobby Seger och Ola Brodén om det, de gjorde ju ett inhopp på Viaplay och tyckte det var jätteroligt. Sen med Padel-Television så tar vi det tävling för tävling, jag kan absolut tänka mig att fortsätta.

Padelstreaming i all ära — det är på padelbanan skåningens fokus ligger. Att hennes styrka ligger i det defensiva spelet är ingen hemlighet och hon är fast besluten om att bli ett större hot offensivt.

— Jag jobbar främst med att kunna hota mer, men det betyder inte att jag bara försöker slå hårdare. Många säger att jag måste kunna trycka på mer i overhead, men jag jobbar även med att sätta mer spinn på bollen och komma tajtare på nät. I SPT-finalen senast kände jag att avlastade Amanda bättre än tidigare just för att jag hela tiden försökte vara ett hot, då behöver inte hon riskera lika mycket.

SPT-finalen som nämns är den där Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson åkte på första SPT-förlusten för säsongen. Vilket även betydde Åkerberg och Girdos första titel för säsongen på Swedish Padel Tour.

Efter SPT 7 låg Svenska Mästerskapen närmast i spelschemat för den formtoppade duon, men som bekant flyttades SM till december på grund av en stor bojkott. Åkerberg/Girdo hakade på herreliten och bojkottade SM eftersom Svenska Padelförbundet gjorde en sen regeländring som innebär att utländska medborgare som varit bosatta i Sverige i ett år får delta.

Den nya regeln ligger kvar så det är fortfarande risk att Åkerberg/Girdo väljer att avstå det som skulle bli årets höjdpunkt inom svensk padel.

— Ja vi diskuterar med våra klubbar och tränare hur vi ska göra, så vi får se hur det blir, säger hon kortfattat.

Hur det än blir med SM i december så ligger ett mycket spännande padel-år framför Anna Åkerbergs fötter.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).