Heron City.
Nya padelbanor

Stockholmsmässan stänger inom kort — Padel United öppnar i stället i galleria

ANNONS

Stockholmsmässans vd sade till PadelDirekt i september att man ville behålla padeln även efter coronapandemin.
Men redan vid årsskiftet kan padeln ha gjort sitt i mässan — Padel United flyttar ut alla banor och öppnar samtidigt upp nya banor i Stockholmsområdet.

— Det stämmer att vi stänger tillfälligt i början av januari, säger Padel Uniteds medgrundare Markus Hellkvist till PadelDirekt.

Men att Padel United hyr in sig i Stockholmsmässan i Älvjös lokaler igen är inte alls säkert. Båda parterna har det som ambition, men det är mycket som ska stämma båda rent praktiskt och det måste förstås även gå ihop ekonomiskt. Det är snart ett år sedan PadelDirekt kunde avslöja att det skulle bli padel i mässhallarna. När anläggningen äntligen fick öppna i maj gjorde man det med 22 banor — vid en eventuell återöppning kan antalet bli klart lägre.

— Det är inte omöjligt att vi kommer tillbaka, vi för en dialog om att öppna igen senare. Vi hade avtal året ut, och i vår är deras kärnverksamhet tillbaka.

När hoppas ni kunna slå upp dörrarna för padel i mässan igen?
— Vi för diskussioner om sommaren nu. Anläggningen har varit väldigt uppskattad, det är lätt att ta sig dit och det finns många banor, 

Öppnar i Heron City

När Padel Uniteds medgrundare Markus Hellkvist sedan får frågan om vad man kommer att göra med de 22 banorna så kommer samtalet in på en ny anläggning i Heron City, ett nöjes- och shoppingcentrum i Kungens Kurva strax söder om Stockholm.

— Det är väldigt väldigt kul, det blir första centrumanläggningen för oss. Det kommer att bli väldigt bra, banorna kommer att vara högst upp på femte våningen bredvid SF bio, berättar Hellkvist.

Det blir inte mindre än nio banor med tio meters takhöjd i lokaler som hyrts av SF, men som länge stått tomma. 

— Om det finns någon särskild utmaning med att ha banor i en galleria? Nja, bara att det är svårt att få upp banorna fem våningar upp. Annars är det mest fördelar, bra med parkering, folk hittar redan dit.

Padel United siktar på att öppna dörrarna till Heron Citys nya padelcenter den 20:e december.

 

Den här artikeln handlar om: