Foto: Viktor Andersson & Martin Nilsson.
World Padel Tour

WPT:s kritik mot Padel-Television efter streamingstoppet: ”Trampade över”

ANNONS

Arrangören Swedish Padel Open var inte nöjd med Padel-Televisions agerande under World Padel Tour i Malmö.
Inte heller WPT tyckte det svenska tv-bolaget agerade korrekt.

— Såna typer av misstag är också väldigt ovanliga, säger WPT-kommunikatören Enrique Marques i en intervju med PadelDirekt. 

Det utvecklades till en föjetång under WPT-veckan i Malmö: Schismen mellan arrangören Swedish Padel Open och sändningsbolaget Padel-Television. Det började med att Padel-Televisions sändningar under onsdagen, när sextondelsfinalerna pågick i Skurup, helt stängdes ner. 

— Vi beklagar förstås detta, men vi har inte rättigheterna helt enkelt. SPO-organisationen har sagt att vi ska få sända från Skurup men hade nu bestämt sig för att inte låta oss göra det, sa Padel-Televisions vd Johannes Thomhave då. 

Turerna kring vad som egentligen sagts i turerna kring den nedstängningen har varit lite olika (läs mer om det här). En sida som dock inte hörts, förrän nu, är WPT själva. 

— Jag pratade med Padel-Televisions vd. Avtalet var att de hade rätt att sända kvalrundorna. Inte från sextondelsfinalen, så var avtalet. Det de gjorde var, som vi brukar säga i Spanien, ett ädelt misstag (noble mistake). Men såna där typer av misstag är också väldigt ovanliga. Det du gör är att kliva in på en annan persons territorium.

De bröt alltså avtalet? 
— Nja, man kan väl säga att de trampade över. Att de gick in i vår trädgård men inte in i vårt rum.

— Skämt åsido. Jag har inte järnkoll på detaljerna men jag pratade med deras vd och så fort de förstod att de hade gjort fel så stängde de ner sändningen. Det hade blivit ett väldigt stort problem annars.  

Turerna kring WPT-rättigheterna under Malmö Open har blivit några och varit fram och tillbaka. Läs mer här: 

Den här artikeln handlar om: