Peter Jihde och Sofia Arvidsson i Malmö Arena.
Foto: Viktor Andersson
World Padel Tour

Därför försvann Peter Jihde från WPT-sändningarna i flera månader

ANNONS

Den som följer WPT noga via Viaplays sändningar har nog funderat på var Peter Jihde tagit vägen — fram tills att han gjorde comeback i fredags i Malmö.
Nu berättar han för PadelDirekt om varför det blev ett långt uppehåll och hur han ser på sin framtid som WPT-kommentator.

MALMÖ

Vi träffar Peter Jihde vid kommentators-positionen i Malmö Arena som vid en första anblick känns väldigt illa placerad. Tillsammans med experten Sofia Arvidsson sitter Jihde på golvet, så kallat courtside, i ett hörn drygt 10-15 meter från banan.

— Det är en bra position för att man får sidokänsla också, jag gillar det. Ser man rakt från kortsidan som man gör via streamen får man ju inte det, ,säger Peter Jihde till PadelDirekt.

Hur har det varit att kommentera padel här på plats i arenan?
— Det är stimulerande. Det är lättare att sitta här än på två gånger två kvadratmeter i Stockholm och kommentera. Man får stöd av publiken, både med ljudet och bilden. Det blir en dimension till, sen ser man spelet och skickligheten från andra vinklar när man sitter så här nära.

Peter Jihde och Sofia Arvidsson kommenterade i princip samtliga World Padel Tour-tävlingar från säsongsstarten i mars fram till sommaren. Sedan försvann plötsligt Jihde. Hade han ledsnat? Ville Viaplay byta ut honom? Nej, ingetdera.

— Jag har jobbat med ett projekt som heter På gränsen, en dokumentärserie som pågått i fem säsonger, som har inspelningsperiod under sensommar och höst. Så nu har jag ett break från det och då frågade jag om jag fick vara med här. Sen är det även ett bra break från inspelningarna när det är Madrid Master, det är jättebra, säger han och ler stort innan han tillägger:

— Jag älskar ju padel så kan jag vara med så vill jag vara med.

”Väldigt många tävlingar nästa år”

I fredags kunde PadelDirekt avslöja att Viaplay förlängt kontraktet med WPT och kommer att streama världens bästa padel i minst två år till, det vill säga över 2022 och 2023. Så här reagerade Peter Jihde då:

Klokt beslut tycker jag, Viaplay satsar ju på all den bästa sporten och rent underhållningsmässigt så tycker jag att padeln kvalar in där bland Premier League, formel 1 och vintersändningar. Det gäller för oss att jobba hårt för att få den vanliga padelälskaren att förstå att det nästan är ännu roligare på tv. 

Han ser fram emot att fortsätta kommentera när han får höra om Viaplays förnyade förtroende från World Padel Tour.

— Det får vi se men jag gör ju jättegärna padel. Jag har förstått att det kommer vara väldigt många tävlingar nästa år, att de satsar över hela världen och det är jättekul. Jag tycker om och tror på padeln.

För ett år sedan delade både Jihde och Arvidsson ut en rejäl känga till World Padel Padel-organisationen.

— Det finns mycket att jobba på, sade han bland annat till PadelDirekt.

Den här artikeln handlar om: