Windahl mot Mati Diaz i Previas första omgången i Mexico Open.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Succéduons tredje raka i WPT-kvalet — ställs mot legendar: ”Absolut chans”

ANNONS

Daniel Windahl och Martin Andornino är klara för Previa på World Padel Tour Mexico Open.
I förkvals-finalen vann duon i raka set på tisdagsmorgonen.

7–6, 6–1 slutade mötet med Guillermo Casal, rankad 211, och Jesus Ruiz Bohorquez, rankad 125.

— Ja, den satt gött, säger Windahl till PadelDirekt.

Hur upplevde du matchen? 
— Det kändes bra. Jag lyckades läsa overheaden i min kross så vi sökte den. Det var kallt i hallen och bollen gick inte ut så vi försökte pressa backhandspelaren och seden gå på volleyn. Det var egentligen vår taktik och det funkade. 

— Men denna matchen var tuffare än siffrorna visade. Alla fyra spelade väldigt bra men vi vann de viktiga bollarna och låg lite steget före. 

Känslan är att du hittat en stabilitet i den här typen av matcher. En jämnhet. 
— Jo men oavsett vilka vi möter i de här matcherna så känner jag: att om jag spelar på normal nivå, då har jag en bra chans och det tar man med sig. Jag har lite förstått att man inte måste kicka ut bollen eller få den att rulla ut för att vinna den. Det handlar om taktik och att hitta rätt. Och det det lugnet känner jag att jag hittade i somras. Att jag kan andas ut. 

Den svensk-argentinska duon Daniel Windahl/Martin Andornino är efter tre segrar på ett dygn nu vidare till Previa (kval) i Mexico Open, vars kval genomförs strax utanför Spaniens huvudstad Madrid.

Nu väntar legendaren, tillika Godo Diaz storebror, Mati Diaz — 45:a på världsrankingen — och Javier Perez Morillas i andra omgången av Previa. Matchen startar 17.00 på tisdagseftermiddagen.

— Han var ju med i Kristianstad nu och han spelar väldigt bra, de blir tuffa. Men det går snabbt här inne och är inte så mycket studs, vi har absolut chans.

I Cordoba Open för två veckor sedan lyckades paret ta sig förbi första rundan av Previa, vilket var deras bästa resultat sedan de inledde samarbetet på sensommaren.

Den här artikeln handlar om: