Andréas Johansson, Reza Dehesjoo, Daniel Windahl
Foto: Johan Lilja / Bildbyrån
Svensk Padel

Windahl hyllas efter succéhösten: ”Kommer att sitta på tronen i många år”

ANNONS

Daniel Windahl, 25, fick till slut det där wildcardet till Malmös WPT.
Det är ytterligare ett kvitto på skåningens starka utveckling senaste två åren — och skulle han nå topp 100 på världsrankingen inför säsongen 2022 kan kurvan fortsätta brant uppåt.

— Klart att det är en fördel att ha så många poäng som möjligt så att Daniel och hans partner seedas i förkval och får en, på pappret, lättare resa till kval och i framtiden huvudturneringen. Ett mer konkret delmål än att bli topp 100 är att nå en nivå så att Daniel med partner startar i Previa och står över de tre stenhårda matcherna i Pre Previa, säger Andréas Johansson — Daniels Windahls tränare — till PadelDirekt.

Precis som hela padel-Sverige väntade sig så blev det Daniel Windahl som tillsammans med WPT-partnern Martin Andornino fick det andra och sista wildcardet till huvudturneringen när World Padel Tour kommer till Malmö nästa vecka.

— Superkul och enligt mig välförtjänt, säger Johansson.

Windahls manager Reza Deheshjoo är övertygad om att utvecklingskurvan inte kommer att stanna av, så länge ”Danne” fortsätter att träna och tävla med samma passion.

— För mig är han ihop med Simon (Vasquez) onekligen bäst i Sverige. Jag tror att Danne kommer att sitta på tronen många år framöver. Det är en helt fantastisk spelare, men framgångarna kommer efter extremt hårt arbete. Jag har aldrig träffat någon proffsigare än honom, säger Reza Deheshjoo.

Han berättar en kul anekdot som ett exempel på Daniel Windahls dedikation.

— Danne skulle till en träning efter att vi haft ett möte. Det drog ut på tiden så han blev lite sur på mig. Vi åkte tillsammans så han skulle släppa av mig hemma innan träningen, men när han såg att han kanske skulle bli tio minuter sen så släppte han av mig på motorvägen bara, säger Deheshjoo och skrattar innan han tillägger:

— Han är sån perfektionist, han lämnar ingenting åt slumpen.

”Markant bättre i bakre delen av banan”

Windahl har klättrat till 109:e plats på världsrankningen under hösten, efter att ha klickat direkt med nya partnern, argentinaren Martin Andornino, nu rankad 104:a.

— De är båda jätteduktiga spelare och kom in i det rätt från början. Jag har sett honom spela lika bra som nu under hösten även tidigare så jag är inte förvånad över hans nivå. Men med vissa spelare är det kortare startsträcka och vissa längre. Martin är 100 procent där för sin backhandkille och det passar Danne bra. Det är ett klassiskt par kan man säga. Det roliga är att många motståndare på WPT-kvalen fortfarande går efter Danne, men de inser efter en stund att det går inte. Han har lärt sig hantera det på ett jättebra sätt, säger Andréas Johansson som ofta är på plats och coachar under Pre Previas och Previas.

Som tränare, vad skulle du säga är främsta anledningen till Windahls utveckling?
— Han har gjort ett jävulskt jobb sedan sommaren 2020. Under de ett och ett halvt åren som vi jobbat tillsammans. Både på banan och runt omkring, med resor och planering och allt annat som måste fungera på sidan av. Han har byggt från grunden, om man gör rätt saker så kommer resultaten förr eller senare.

Finns det något rent tekniskt som lyft honom?
— Danne har blivit markant bättre i bakre delen av banan, han vet vad han ska göra där. En jämnare, högre kvalitet som gör honom svårare att komma åt för motståndarna.

Just nu spelar firma Windahl/Andornini Mexico Open-kval strax utanför Madrid. Skulle duon lyckas ta sig vidare till Previa igen — precis som i Cordoba Open för två veckor sedan — tickar nya sköna World Padel Tour-poäng in på kontot. Men precis som Andréas Johansson poängterar så är inte världsrankingen som svensken landar på när 2021 summeras det viktigaste.

— Nej, ranking är inget vi lägger större vikt vid. Som jag brukar säga till både Danne och Amanda (Girdo): det är ingen sprint, det är ett maraton, säger Reza Deheshjoo.

 

Den här artikeln handlar om: