Martin Andornino / Daniel Windahl.
Foto: WPT / BIldbyrån
World Padel Tour

Windahl får wildcard till Malmös WPT: ”Som skånepåg bir det något alldeles extra”

ANNONS

Daniel Windahl och Martin Andornino får wildcard till Malmö Padel Open.
Svensken och hans argentinske partner är stekheta just nu och det är laddat för en riktig  publikfest i Malmö Arena den 10 till 14 november. 
— De har krigat och visar en proffsig attityd, de är värda chansen att få mäta sig mot världens bästa spelare, säger Urban Johansson, Tournament Director.

World Padel Tour-deltävlingen Malmö Padel Open avgörs i Malmö Arena 10–14 november i Malmö Arena. Nu meddelar arrangören Swedish Padel Open i ett pressmeddelande att Daniel Windahl och hans argentinske partner Martin Andornino får wildcards till tävlingen. 

— Det blir en rivstart på huvudturneringen med ett riktigt padelfyrverkeri direkt. Det är högt tryck på biljetter under fredagen till söndagen, men det finns biljetter kvar till de som är snabba. Till onsdagen och torsdagen finns det biljetter och då blir det massor av matcher och svensk  medverkan. Nu har skåningarna chansen att få se hemmasonen Daniel Windahl spela mot världsspelare på sin hemmaplan, säger Urban Johansson, Tournament Director för Areco Malmö Padel Open. 

Under onsdagen och torsdagen är det även flera kvällsmatcher så publiken kan komma efter  jobbet och njuta av padel i yppersta världsklass. För Daniel Windahl blir det en tuff utmaning att gå in i topptävlingen, men det är inget han räds. 

— Det ska bli superkul att visa upp sig inför hemmapubliken, som skånepåg bir det något alldeles extra att spela i Malmö Arena, säger Daniel Windahl.

Sverigetrean Daniel Windahl är, i likhet med så många andra begåvade padelspelare, tennisspelare från början. Han har bland annat vunnit 2 ITF-dubbeltitlar och spelat Davis Cup men sedan några tillbaka är det padel som gäller för Helsingborgs-killen. Han är utan tvekan en av Sveriges hetaste padelspelare och har även börjat göra sig ett  namn internationellt. 

— Jag älskar Daniels vinnarskalle, han ger sig aldrig och det blir alltid heta matcher när han är med och hans partner Martin Andornino har ett vackert och smart spel som så många  latinamerikaner, säger Urban Johansson. 

Sedan tidigare är Simon Vasquez och Cayetano Rocafort klara för huvudturneringen efter att ha vunnit wildcard genom sina titlar på Swedish Padel Tour. Arrangören Swedish Padel Open (SPO) har även ett wildcard kvar att dela ut på damsidan. Baharak Soleymani och Amanda kan alltså få sällskap av ytterligare svenskar i sextondelsfinalerna.
 

Den här artikeln handlar om: