Martin Andornino / Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour / BIldbyrån
World Padel Tour

Team Windahl/Andornino utslaget ur Cordoba Open: ”Ännu en fantastisk turnering”

ANNONS
De nådde längre än någon gång tidigare, men i andra omgången av kvalet till Cordoba Open blev det respass.
Daniel Windahl och Martin Andornino föll i raka set på World Padel Tour på tisdagsmorgonen.

Antonio Luque, rankad 67 och Mario Del Castillo Marin, rankad 58, var klara favoriter på förhand och visade klass när de vann med 6–2, 6–4.

— I dagens match mötte vi två jättebra spelare, de vet exakt hur de ska vara solida hela tiden, samtidigt som vi saknade de konsekventa spel som vi hade i de andra matcherna. Men det har varit ännu en fantastisk turnering för oss, skriver Martin Andornino i ett sms till PadelDirekt.

Daniel Windahl och Martin Andornino är därmed utslagna efter att ha spelat fem matcher på två dygn. Windahl berättade för PadelDirekt på söndagskvällen att han kände sig något sliten, men på måndagskvällen bubblade han av optimism.

— I första två fick jag slita och täcka mycket av banan eftersom Martin hade ont men efter det har jag återhämtat mig bra, sade Windahl i går.

Tisdagsmorgonens tillställning var trots förlusten en riktigt fin milstolpe: för första gången sedan Windahl/Andornino inledde sitt framgångsrika samarbete tog de sig till Previas andra omgång. Duon gjorde det via via fyra raka segrar — tre Pre Previa-segrar (förkval) och en Previa-seger.

— Daniel tog på sig superhjälte-kappan och fick slita hårt eftersom jag hade en överbelastning på armen. Att vi tog oss till andra omgången av Previa är tack vare hans ansträngning och arbete, skriver Andornino.

Därmed är det ingen svensk herrspelare kvar i tävlingen, då Calle Knutsson och Daniel Appelgren slogs ut i förkvalets första omgång. Amanda Girdo kliver dock in i Cordobas WPT klockan 12.30 på tisdagen.

Den här artikeln handlar om: