Jonas Björkman och Thomas Johansson.
Foto: APT Padel Tour
APT Padel Tour

Björkman/Johansson vann klart i APT Padel Tour-debuten: ”Thomas hade en väldigt bra overhead”

ANNONS

Jonas Björkman och Thomas Johansson gick relativt enkelt vidare från första kvalomgången på APT Padel Tour Kungsbacka Grand Master.
Tennislegendarernas debut slutade med seger i raka set.

På andra sidan stod juniorerna Leo Hylander och Gustav Eriksson. Veteranerna Jonas Björkman och Thomas Johansson ryckte snabbt till sig en 4–1-ledning i första set och känslan på plats löd så här:

— Någonting säger mig att den yngre generationen är lite tagen, konstaterade Studio Padels Fredrik Nordin som sände matchen med sin mobil på Instagram.

Slutsiffrorna skrevs till 6–4, 6–0. Leo Hylander är ett av svensk padels absolut största framtidsnamn och vann SM-guld i P18-klassen så sent som i går. Hylander som även blev historisk som den allra första vinnaren på Padelgalan 2021 var rejält överraskad av tennisprofilernas nivå.

— Det var riktigt kul att möta dem. Vi fick färre game än vi trodde, vi gick in med inställningen att vinna. Men det är stora namn vi möter och det var en rolig upplevelse, säger Hylander till PadelDirekt.

Det låter som att åldermännen var bättre än du trodde?
— Ja det var dem. Man trodde att man hade avgjort men så kom bollen tillbaka. Jag hade Thomas i krossen och han hade en väldigt jobbig overhead.

Beskriv känslan att kliva in i en match mot så stora namn.
— Man hade respekt men man hade inte en aning hur det skulle bli. En cool upplevelse som sagt.

Ny kvalmatch i kväll

Hylander fick inte många timmars sömn efter att ha kört hem till Helsingborg från Örebro efter junior-SM-finalen i går, men vill inte skylla på det.

— Det blev fyra timmar sömn innan jag tog bilen upp hit i dag, men det är lugnt. Det är ingen fara.

Nu fortsätter kvalresan för Björkman/Johansson — som var bland de allra lägst rankade inför tävlingen då de saknar poängen som krävs för att bli seedade — på måndagskvällen. Motståndet står svenska doldisarna Edwin Åström och Erik Von Der Lancken för.

PadelDirekt intervjuade Thomas Johansson, som även är General Manager för APT Padel Tour, förra veckan.

— Det ska bli fantastiskt roligt. Jag sa ju tidigare att vi gärna skulle spela SM ihop men nu kom den här tävlingen bra i tiden. Vi har många tennisdubblar tillsammans men har aldrig spelat en padeltävling tillsammans, sade han inför den allra första matchen med Björkman.


Den här artikeln handlar om: