Jonas Björkman och Thomas Johansson.
Foto: Bildbyrån
APT Padel Tour

Björkman och Johansson debuterar som par i padel: ”Många tennisdubblar tillsammans..”

Två tennislegendarer gör gemensam debut på en världstour i padel.
Thomas Johansson och Jonas Björkman är anmälda till APT Padel Tour Kungsbacka Grand Master nästa vecka.

— Yes, jag och Jonas ska spela. Vi får förstås börja längst bak i ledet och försöka kvala in, men vi tänkte att vi vill göra något roligt av vår första match, säger Thomas Johansson till PadelDirekt.

APT Padel Tour Kungsbacka Grand Master pågår 10–17 oktober och mycket talar för att firma Thomas Johansson/Jonas Björkman kliver in i kvalet på söndag eller måndag. APT:s General Manager och svenska förbundskaptenen sida vid sida — som på den gamla goda tiden.

— Det ska bli fantastiskt roligt. Jag sa ju tidigare att vi gärna skulle spela SM ihop men nu kom den här tävlingen bra i tiden. Vi har många tennisdubblar tillsammans men har aldrig spelat en padeltävling tillsammans.

Hur är din padelstatus?
— Jag har spelat padel ganska länge, men inte alls mycket senaste åren för att jag inte haft tid. Jag ska försöka så gott jag kan som stöd till Jonas, jag tar forehand och försöker sköta mig defensivt.

Föredrar du forehand?
— Nej jag föredrar backhand men Jonas är väldigt bra där så det är bäst att han får börja där. Men vem vet, vi kanske byter lite när som helst, haha

Och din fysiska form, hur pass tränad är du?
— Den är inte på topp ska jag säga. Jag försöker träna nu sista veckorna för att kunna skydda kroppen mot skador, det är ju bara det det handlar nu när man är så pass gammal. Men Jonas kommer att få springa för mig.

Du litar på att han är i toppform?
— (Skratt) Jo men det klart han är!

Studio Padel sänder hela huvudturneringen och utlovar sändning även från Johanssons/Björkmans kvalmatch.

Wildcard till SPT-dominanterna

I startlistan syns en rad debuterande svenskar, och än finns möjligheten att anmäla sig. Deadline för att registrera sitt lag är på onsdagen 12.00.

— Målsättningen sedan vi planerade för tävlingar i Sverige har hela tiden varit att få in så många svenskar som möjligt. Nu har vi fått in många, vilket jag tycker är skitroligt. Det är den allra första Grand Master för både herr och dam, berättar Thomas Johansson.

Svenska Padelförbundets och APT Padel Tour har ett samarbete som innebär att paren som samlat mest poäng på Swedish Padel Tour får wild card till turneringen i Kungsbacka. Det handlar om Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson och Simon Vasquez/Cayetano Rocafort.

— Jag pratade med Sofia för ett par dagar sedan och hennes graviditet hindrar henne denna gång tyvärr. Soleymani kommer att spela med en annan partner, men de är inte anmälda ännu. Simon och Caye har sagt att de ska spela så jag påminna om att det är deadline i morgon.

Efter PadelDirekts intervju med General Manager Thomas Johansson avslöjar Soleymani att hon kommer att spela med Åsa Eriksson i Kungsbacka nästa vecka.

— Det ska bli roligt, jag har haft en väldigt bra dialog med Thomas så det känns bra, skriver ”Barre” i ett sms till PadelDirekt.

Huvudturneringarna består av 32 lag på herrsidan och 16 lag på damsidan. I skrivande stund behövs ytterligare ett damlag för att turneringen ska bli av. En förklaring till detta kan vara att prispengarna skiljer mycket mellan dam- och herrspelarna — PadelDirekt har uppgifter om att spelare inte anmält sig av principskäl. Prispotten på herrsidan är 90 000 euro, på damsidan är den 15 000 euro.

— Nej, att spelarna inte vill delta av den anledningen har vi inte upplevt förut. Vi är ung tour som precis börjat med en damtour och brinner för att bygga upp detta för damerna. Jag har tidigt sagt att jag vill ändra på hur pengarna fördelas, men man bör veta att det är väldigt stor skillnad i antal anmälningar, säger Thomas Johansson och fortsätter:

— Då kan man tänka det kanske blir större intresse om prispengarna höjs... när vi testat ha betydligt mindre prispengar bland herrarna har vi ändå haft 60 anmälningar där. Men jag förstår att man tycker det skiljer för mycket och ska prata med spelarna som ser det som ett hinder. Det är förstås jättetråkigt.

Hede Padelcenter bygger fler läktarplatser

APT-organisationen står för boende på hotell för alla som kvalificerar sig för huvudturneringen och Johansson påpekar att prissummorna kommer att stiga kraftigt på både herr- och damsida nästa år.

— Att erbjuda hotell för 100 spelare är förstås en stor investering för oss och vi är jättestolta att kunna göra det. Som jag sagt tidigare behöver padeln hitta sin egen väg, men jag försöker ta det bästa från tennisen och det här är ett exempel på hur ATP-touren gör.

Tävlingen i Hede Padelcenter i Kungsbacka 10–17 blir en av de allra första evenemangen som får möjlighet att fylla hallen med åskådare. Än finns det biljetter kvar för hela veckan.

— Det ska bli så jäkla skoj. Som jag förstått det så tar Hede in minst 320 sittande och så finns VIP-paket att köpa om man vill vara på balkonger med både mat och dryck, säger Johansson.Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).