PadelDirekt på APT i Hede
APT Padel Tour

APT:s galna prissatsning — ökar summorna med 300 procent: ”Färre tävlingar men större”

ANNONS

All Padel Tour annonserade i dag en mäktig ökning av prispengarna till nästa säsong. 
Den största potten kommer att ligga på hiskeliga 140 000 euro eller lite drygt 1,4 miljoner kronor. 

APT har precis avslutat en tre tävlingar lång svensk tävlingssession i Kungsbacka. I samband med finalen annonserades en mäktig satsning till nästa säsong. Prissummorna kommer att öka markant. I dagens Open-tävling fick herrarna, Federico Chiostri/Yain Melgratti, dela på 350 000 kronor. Vinner de en Open nästa säsong kommer det att få dela på lite mer än 900 000 kronor. 

— Det här har vi jobbat på jättelänge och det här var en idé som vi kom fram till tillsammans. Jag tror ju färre tävlingar men större, jag tror inte på fler och mindre, säger APT:s general manager Thomas Johansson när PadelDirekt träffat honom efter den avslutade tävlingen. 

Damerna som vann i Hede, Felipa Mendonca/Catarina Castro Vilela, fick dela på 10 000 euro — nästa säsong kommer de i en Open att få dela på 14 000 euro. 

— Vi gör en ordentlig ökning även där, jag försöker ha en nära relation med alla damspelare vi har på touren och dela idéer och tankar, vad man kan göra i framtiden föra att göra det ännu bättre. Jag är den första att sätta fler tävlingar, större prispengar, än det vi kommer göra till nästa år om vi får mer damspelare till nästa år. 

— Jag tror att alla tjejerna förstår det, de är medvetna om det, för att i några tävlingar i år så har vi haft problem att få in tillräckligt antal spelare till våra tävlingar. 

I år är minimiantalet spelare på damttävlingarna på APT till åtta par. Nästa år kommer det att vara 16. En stor ökning även där.

— Vi kommer öka prispengarna även där och de tycker det är bra och ser en stor möjlighet att spela APT, tjäna pengar, tjäna poäng. Men ingen skulle vara gladare än jag om vi kunde ha samma lottning som herrarna: `Så att vi har 24-lottning, 28-lottning och 32-lottning. Då är jag den första som kommer öka prispengarna ännu mer och öka tävlingarna ännu mer. Men vi är inte där än. I år är ju första året vi har börjat med damtävlingar, de gjorde inte det förra året. Vi får ta ett steg i taget och det kommer att ta tid, säger Thomas Johansson. 

Ökningen av prispengarna i Open-kategorin ökar med nästan 300 procent och kommer att ligga på nästan lika hög nivå som World Padel Tour. 

— Ökningen av prissummorna är mycket tack vare våra partnerns och vår ägare Fabrice Pastor, som har gjort det möjligt för spelarna. Det är en väldigt stor ökning och det känns skitskoj att få kunna presentera det här för våra spelare. 

Och det slutar inte där. Grundaren av APT, Fabrice Pastor, meddelar också att alla spelare som lyckas ta sig till huvudturneringen nästa säsong kommer att få sitt boende betalt, så länge som de är kvar i turneringen. 

Thomas Johansson hintar också om att det kommer att komma ännu fler nyheter till nästa säsong. 

— Vi kommer att släppa en unik nyhet för nästa säsong och det innebär att vi som tour kommer att gå vår egen väg. Vi kommer att skilja oss som tour mot den andra touren. 

Apropå nyheter till nästa säsong och kvalité före kvantitet kan Johansson också avslöja en del detaljer kring hur många tävlingar APT kommer att innehålla. 

— Vi kommer att han ett minimum-antal tävlingar som är 14 inför 2022. Det kan mycket väl blir 15, det kan bli 16 men det kommer inte bli 20. Vi måste se till så att våra arrangörer klarar av det, att de har sitt datum i kalendern, att de hela tiden kan jobba för att generera sponsorer, säger han och fortsätter: 

— Jag ser verkligen fram emot 22, för vi har stort intresse från stora städer, andra länder som vill ha APT Padel Tour och jobba tillsammans med oss, därför känns det naturligt att göra den här satsningen. 

Finns det intresse från flera kontinenter? 
— Ja, så nu gäller det bara att vi är smarta när vi lägger vårt schema och det ska vi förhoppningsvis vara ute med i oktober/november. 


Så kommer prispengarna att vara för APT herr nästa säsong:





Så kommer prispengarna att vara för APT dam nästa säsong:




Den här artikeln handlar om: