Simon Vasquez, Ivan Ramirez och Javi Garrido.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Spelschema och genomgång av paren inför Studio Padel Stockholm Showdown

ANNONS
På fredag är det dags för en ny Studio Padel-turnering.
Denna gång är spelplatsen Västerhaninge strax utanför Stockholm — och listan över spelare som deltar imponerar.

8–10 oktober genomför Studio Padel Stockholm Showdown i Padel Uniteds anläggning söder om Stockholm. Som Fredrik Nordin tidigare berättat i en intervju med PadelDirekt kammar vinnarparet hem hela 100 000 kr.

Lagen

Jonas Björkman/Willy Lahoz
49-årige svenska förbundskaptenen i par med 50-årige spanska publikfavoriten Willy Lahoz, som åldern till trots gjort några fina APT-turneringar i år. 99 år tillsammans — men vi vet att Björkman lyckades matcha Sverigeeliten i vintras och tränat en hel del sedan dess.

Simon Vasquez/Lucas Campagnolo
Vasquez behöver ingen närmare presentation. Campagnolo är rankad 38 i världen och har bekräftat att han är spelklar. 

Johan Brunström/Anton Andersson
Det här samkörda helsvenska paret kan bli en obehaglig överraskning för de icke-svenska spelarna som inte vet vad som väntar. Spelade SPT-final i våras.

Cayetano Rocafort/Alvaro Cepero 
En Sverigeetta i toppform och en landsman i 34-rankade spanjoren Alvaro Cepero i en sylvass kombination. Den blott 167 centimeter långe Cepero är tävlingens minsta spelare, men enligt världsrankningen en av de allra bästa. 

Javier Barahona/Javi Garrido 
Barahona, 59:a på världsrankningen med den klart högst rankade denna tävling, 18-rankade Garrido. Den spanska duon får ses som klara favoriter på förhand.

Calle Knutsson/Daniel Appelgren 
Har nyligen parat ihop och gjort två försök på WPT-kval i Spanien. Knutsson är tillbaka på backhand efter sitt år till höger om Daniel Windahl och det blir riktigt intressant för den svenska publiken att spana in detta lovande svenska par (båda födda 1996).

Pierre Bonfré/Viktor Stjern
Har inte lyckats fullt upp på Swedish Padel Tour i år men stod för ett fint EM i somras och kan precis som Brunström/Andersson överraska intet ont anande utländska spelare.

Christoffer Persson/John Larsson 
Ett nykomponerat par där varken Persson eller Larsson lyckats utmana om SPT-titlar i år med sina tidigare partners. Lilla, ettriga Persson med lugna svärmorsdrömmen Larsson är ett svårbedömt lag.
Uppdatering: Larsson skadad, Staffan Falkenström ersätter.

Fredrik Ask/Toni Bueno Gomez
Norge gör debut (?) i Studio Padel i form av hårdsatsande Fredrik Ask som så sent som förra veckan spelade WPT-kval. Toni Bueno Gomez är minst sagt en gedigen partner — spanjoren är 76:a på världsrankningen.

Gonzalo Rubio/Ivan Ramirez 
Sverige-bekantingarna är ett av turneringens starkaste par på pappret. Rubio som varit framgångsrik med Caye Rocafort på Euro Finans Invitational tillsammans med hårdslående stortalangen Ramirez, rankade 44:a respektive 32:a i världen.

Pablo Figueroa/Linus Frost
Enligt Studio Padel själva det förmodligen mest taggade paret inför Stockholm Showdown. Har kamperat ihop på några tävlingar sedan juli och har hög potential.

David Gutierrez/Juan Restivo
Helargentiskt par som gjort tre turneringar på APT Padel Tour i år, med elva segrar och tre förluster som facit.

Maxi Sanchez Blasco/Cristian Gutierrez
Gutierrez, född 1978, är ett välbekant namn för den som följt World Padel Tour i några år. Veteranen har över 300 matcher på WPT. Numera satsar han på APT med den 24 år yngre Sanchez Blasco, där man nått semifinal som bäst i år.

Spelschema




Till sist:

Grattis till Sandra Tellström som vann utlottningen av Studio Padels unika tävling och får spela förmatch på centercourten inför söndagens final.

Den här artikeln handlar om: