PadelDirekt på EM i Marbella
Viktor Stjern.
Foto: PadelDirekt.
Padel-EM

Stjerns och Bonfrés sanslösa form — ställs mot WPT-finalisterna: ”Var ett vägskäl”

ANNONS

Detta EM har varit Pierre Bonfrés och Viktor Stjerns mästerskap. De har spelat hela åtta matcher på fem dagar och vunnit alla. 
Galen statistik i ett galet högt tempo. Belöningen? 
En kvartsfinalplats i öppen klass mot världsspelarna Momo Gonzalez/Javi Rico. PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

På onsdagen mötte och skakade Calle Knutsson och Daniel Windahl Uri Botello och Javi Ruiz. På torsdagen cirka 10.15 möter Viktor Stjern och Pierre Bonfré Momo Gonzalez/Javi Rico. Det blir så klart en oerhört svår nöt att knäcka — tur då att det Göteborgs-baserade paret är i storform. 

Fyra av fyra vinster i lagtävlingen där de inte tappat ett enda set. I den individuella tävlingen (öppen klass) har de tappet ett enda set; i dagens match mot Simone Cremona/Capitani, åttonderankade inför turneringen. 

— Det var ett vägskäl där för oss faktiskt. Om vi skulle gå för det eller inte med tanke på hur många matcher vi har. Samtidigt kände vi att vi hade de och när man väl är där går det ju inte att inte göra sitt yttersta, säger Viktor Stjern. 

Mot Lorenzo Di Giovanni/Riccardo Sinicropi, Italien tidigare under dagen gick det ännu enklare, 6-1, 6-2, mot Lorenzo Di Giovanni/Riccardo Sinicropi, nionderankade inför turneringen. Stjern/Bonfré är som par rankat sist av alla lag utan en enda WPT-poäng — ändå chockar de konkurrenterna i Marbella. 

— Jasså, var de så bra rankade. Ja, jag vet inte. Vi kollar inte så mycket på sånt och det har nog varit vår stora fördel. Vi tänker att vi ska slå dem helt enkelt, fortsätter Bonfré. 

Ni får nästan ge er ut på WPT nu. 
— Haha, ja men nästan. 

Matchen sänds på Padel-Television.


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: