PadelDirekt i Båstad
Foto: Viktor Andersson.
Euro Finans Invitational

Till final — gårdagskonflikten bortblåst: ”Har pratat”

ANNONS

Andra mötet mellan Cayetano Rocafort och ex-partern Simon Vasquez på bara några dagar — med olika partners. 
Nu med Gonzalo Rubio och frustrationen som fanns mellan de båda i går är nu bortblåst. 

Resultatet skrevs till 6-4, 6-3 där Rocafort/Rubio bröt sent i de båda seten. 

Matchen mot Vasquez/Pincho Fernandez svängde fram och tillbaka där båda lagen lyckades bryta varandra. I slutändan var det dock Rocafort/Rubio som spelade bäst när det gällde som mest. Inte minst Rocaofort som stod för två avgörande poäng i det andra set med smashar från utspring. 

— Det var en bra match, vi spelade bra, solitt och lyckades vinna. Vi är mycket nöjda, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt. 

För en dryg vecka sedan möttes Cayetano Rocafort/Gaspar och Simon Vasquez/Gonzalo Diaz i Fiskbäckskil Invitational, också då med ”Caye” som segrare. 

Rocafort/Rubio var i final även i Helsingborg i den första Euro Finans-tävlingen. Men det har inte varit problemfritt för paret hittills. I en intervju med Padelfeber, efter förlusten mot Windahl/Yanguas, uttryckte Rocafort i går sin irritation mot Rubios sätt på banan där han menade att hans landsman inte vågade släppa några bollar till honom, vilket fick Rocafort att känna sig mindre på banan. 

— Vi försökte hitta vad vi gjorde rätt och vad vi gjorde fel, ta med oss det positiva och ändra det negativa. Vi kollade på matchen i efterhand och såg vad vi gjorde för fel. 

Vad gjorde ni för fel i går? 
— Det är små marginaler i såna här matcher och de gjorde en bra match. Vi skulle gjort det bättre i en del volleys, en del smashar och i kommunikationen på banan. Men vi har pratat om det och allt är nu bra mellan oss. 

I finalen väntar vinnarna i semifinalen mellan Anton Andersson/Arturo Coello mot Daniel Windahl/Miguel Yanguas. 

Den här artikeln handlar om: