PadelDirekt på plats i Helsingborg
Cayetano Rocafort, Miguel Yanguas och Daniel Windahl.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Yanguas/Windahl vann finalen — Caye om Dannes skada: ”Alltid samma visa”

ANNONS
En höftskada såg ut att stoppa Daniel Windahl i finalen av Euro Finans Invitiational i Helsingborg. 
Men efter att ha fått vård haltade sig Windahl vidare och lyckades tillsammans med Miguel Yanguas vända och vinna den historiska först EFI-titeln.

Duon stod för en mäktig vändning i andra set av finalen mot Cayetano Rocafort och Gonzalo rubio: 1–4 blev till 6-4. Mitt i den vevan skadades sig Windahl och haltade i slutet av setet fram på banan. De flesta som tittade var nog högst osäkra på att det skulle hålla i hela avgörande setet.

Men Windahl höll ihop hela vägen när han och Yanguas kunde vinna tredje set med 6–4. Kort efter matchbollen hördes Windahl skrika ”aj, aj, aj” när han togs om hand av vårdpersonal i Helsingborg Arena. Han är förtegen kring skadan ett par timmar efter finalen.

”Jag vill helst inte lämna några kommentarer. Inte mer än att jag spelar väldigt bra tillsammans med Mike och slog ett väldigt bra par med minsta marginal”, skriver Daniel Windahl i ett sms till PadelDirekt.

Slutresultatet skrevs till 5–7, 6–4, 6–4 och Cayetano Rocafort var mäkta besviken. Han och Rubio hade ett drömläge att i princip döda matchen i andra set.

— Jag är jättebesviken, så klart. Ledsen. Vi hade 1–0 i set och 4–1 i andra, och ändå förlorar vi. Det är inte något att vara stolt över. Jag tycker vi hade ett stort övertag... de slår fyra högrisk-slag och vänder på matchen, säger han till PadelDirekt.

”Som spelare blir man trött på det”

Rocafort fortsätter:

— Och situationen med Windahl... seriöst, jag är väldigt less. Varje gång han spelar en jämn match är han skadad. Jag säger inte att han inte var skadad nu... men det är alltid så. Alltid samma visa. Som spelare blir man trött på det.

Varför tror du att han skulle välja att göra så? För att han är trött?
— För att ha en ursäkt utifall han förlorar. Det är så jag ser på det, men jag vet inte. Fråga honom. Han kanske har en annan syn på det.

Du såg själv ut att ha problem med ditt ben, du lämnade banan en gång under finalen?
— Ja båda mina ben är förstörda. Min axel är förstörd. Men ser du mig kalla på sjukvårdare, eller ser du mig göra en story eller en film? Nej, jag försöker spela vidare och göra mitt bästa. Det är så jag gör det, det är så en idrottare gör. Om jag förlorar är det för att de andra spelar bra, och han spelade bättre och därför vann han.

Euro Finans Invitationals allra första deltävling slutade alltså med tre segrar och en förlust för den enda helspanska duon Cayetano Rocafort och Gonzalo Rubio. Han är glad över att få delta på den nya elittouren.

— Det är ett spektakulärt event. De har gjort ett otroligt jobb, och jag är jättenöjd med min insats totalt sett. Vi vann alla set fram till finalen mot jättebra spelare och var på väg att vinna den också.

Se alla resultat från Euro Finans Invitational Helsingborg.

Tränaren: ”Fantastiska dagar”

Daniel Windahls tränare Andréas Johansson har sett tre av fyra matcher som vinnarparet spelat i Helsingborg och gillar förstås det han sett.

— Det har varit två fantastiska dagar för Danne och Miguel. De trivs ihop och det här har varit ett bra skyltfönster för Danne. Jag har märkt hela veckan att det här är på riktigt för honom så det är roligt att han lyckas, säger Andréas Johansson.

Du som är extremt duktig på detaljer, spelade Windahl på något annat sätt än när han spelar med Calle Knutsson?
— Nej jag tycker han spelar likadant... men det jag känner att han blivit mycket bättre på är att vara trygg i bollen, att stanna kvar i bollen. Han har väldigt mycket tennis-dna i sitt spel sedan tidigare, och den explosiviteten ska vi inte ta bort, för vi ser hur obehaglig han blir att möta, men han värderar bollarna bättre.

Johansson ser en särskild egenskap hos Miguel Yanguas.

— Miguel är extremt följsam. Han gör det han behöver och bygger upp sin backhandspelare. Det har jag sett när han spelar med andra partners också.

Han är duktig på att sin medspelare att växa?
— Ja verkligen, och där har svenskar mycket att lära. Det här parspelet som padel är.

Jag har inte hunnit prata med Danne än men jag tror att det är samma grej som i Alicante som spökar. Det har en tendens att sticka till lite ibland, så det är nog mest ovissheten snarare än att det gör konstant ont. Han litar inte på höften riktigt. Men jag vet att hela teamet har koll på det. Vi får hoppas på super-läkkött tills på söndag.

På lördagen fortsätter tävlingen med bronsmatch och final på damsidan. Och på söndagen är det dags för Pre Previa för Windahl (förhoppningsvis), Calle Knutsson och Simon Vasquez.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: