PadelDirekt i Fiskebäckskil
Nintendo Fiskebäckskil Invitational

Se Gaspars Formel 1-firande med champagne: ”Det var dags”

ANNONS

Detta var en enda lång höjdpunktsmatch som innehöll allt, nerv, känslor och det ena slaget bättre och mer spektakulärt än det andra
Med en publik som svarade med stående ovationer. 

Men denna match, där ingen förtjänade att förlora, vanns till sist av det nya paret Jose Gaspar och Cayetano Rocafort.

De vann finalen över Simon Vasquez/Godo Diaz med siffrorna 5-7, 6-1, 7-6.

Det är svårt att räkna på alla galna sekvenser och slag som gjordes den här matchen, en boll, nästan i mängden kan ni se i spelaren ovan. 

Där lyckades Jose Gaspar med bedriften att få över två slag via sidoglas — efter att Cayetano Rocafort varit ute och hämtat en kicksmash från Godo Diaz.

Caye Rocafort hade tårar i ögonen och Jose Gaspar firade, till publikens stora glädje, med champagne. 

— Jag har sett så många i Formel 1 göra det och när jag såg champagnen kände jag att det var dags för mig, så gjorde jag det, säger Jose Gaspar. 

Gaspar var ett monster i finalen. Flera gånger slängde han sig på smått miraklulösa sätt och räddade bollar flera meter ifrån sig. Matchen var lång, den pågick i nästan 2,5 timmar, nervig och känslosam.

— Det var riktigt tufft, vi var tvungna att jobba med huvudet för det var riktigt tufft. Till sist var det små detaljer och lite tur som avgjorde, fortsätter han. 

Det var en match full med så mycket bra padel med flera galna sekvenser. Godo Diaz stod för en handfull av dem och undertecknad lovar att det kommer att komma ett höjdpunktspaket från finalen. 

Rocafort stod som så ofta för ett väldigt bra utanför-buren-spel. 

— Det var obeskrivligt att spela den här matchen, varje poäng var ett sånt krig. I tiebreak kunde jag inte ens känna mina fingrar, säger Rocafort och pekar på sina fortfarande smått skakiga fingrar. 

”Svårt att beskriva vad jag känner”

— Det var adrenalin, press, känslor. Jag fick en overhead, skulle kicka den, men det gick inte, mina fingrar förmådde inte. 

Finalmotståndarna Vasquez/Diaz bjöd på oerhört tufft motstånd. Vasquez har hittat en ny riktigt hög nivå och Godo Diaz fick publikens jubel gång på gång. 

— De spelade så bra. På slutet spelade Simon så bra och jag sa till Caye: `Vi får spela på Godo, Simon är så bra just nu’. Han har tränat på väldigt bra för att lyckas spela så här på slutet. 

Cayetano Rocafort och Jose Gaspar har nu två raka turneringssegrar. För Rocafort var det en väldigt stark seger.

— Det är svårt att beskriva vad jag känner nu, jag har tränat så hårt för det här ögonblicket och när du uppnår det är det en sån njutning, jag har inte ord för hur jag känner men jag är glad, stolt och tacksam för all den support jag får, säger Rocafort. 

Efter matchen pratade Caye min sin flickvän Ness och tårarna var nära. 

— Hon är den mest speciella personen för mig. Hon var väldigt glad för min skull. 

Efter matchen gav publiken spelarna stående ovationer. De hade fått se något utöver det vanliga.

— Spektakulärt, det var en tia. Jag är så glad och tacksam över att jag får uppleva det här i min sport. Det pushar mig att träna ännu hårdare. 

Se Gaspars härliga champagne-firande i spelaren nedan:

Klippet är taget från Studio Padels Youtube-sändning


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: