Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Locket på från förbundet kring nya SM-regeln — spelarna har lämnat in enkät: ”Tydlig riktning”

ANNONS

I en vecka har PadelDirekt försökt få information kring vad som händer i svensk padels absolut hetaste fråga: SM.
Svenska Padelförbundet ger inga svar — och det enda som avslöjas från spelarna är att man förmedlat en spelarenkät till förbundet.

Det är mycket ovisst hur det blir med Svenska Mästerskapen, som till slut sköts upp från september till december efter att nästan hela svenska herreliten protesterat mot en sen regeländring.

Sedan dess har en grupp om sex personer (två från förbundet, två spelare och två föreningsrepresentanter) tillsatts för att utreda huruvida regeln om att det räcker att vara folkbokförd i Sverige i ett år ska gälla på SM 2021 eller inte.

Den 13:e september skulle ett extra förbundsmöte ha hållits — ett möte som sköts upp utan att förbundet kommunicerat det. PadelDirekt har vid upprepade tillfällen senaste veckan försökt ställa frågor till Svenska Padelförbundet, utan framgång. Det närmaste vi kommer är ett sms från Emilia Köhler, en förbundets representanter i ovan nämnda grupp.

”Jag ber att få hänvisa till Kent Persson som är pressansvarig i förbundet. Tack för din förståelse”, skriver Köhler.

Till slut ställde vi frågor till några av spelarna, men svaren är korta. 

— Vi har i tjejgruppen utsett Karolina Söör till vår representant i den där SM-gruppen. Hon satte ihop en enkät där vi fick rösta var vi står, berättar Anna Åkerberg för PadelDirekt.

Har ni fått se resultatet av enkäten?
— Ja, men enkäten håller i internt. Men som jag sa till er tidigare, när jag och Amanda bojkottade, så är det tydligt vilken riktning det pekar. Många tjejer står bakom brevet som herrarna skrev.

Men enkäten har presenterats för förbundet?
— Ja.

”Förbundet kommer med ett uttalande”

När PadelDirekt sedan når svenska damspelarnas företrädare i SM-regelfrågan, Karolina Söör (rankad 22 i Sverige), ber hon oss att kontakta förbundet.

— Jag vill inte kommentera det i nuläget. Förbundet kommer med ett uttalande närmaste dagarna, säger Söör.

Förbundet har inte velat prata med oss, och de vill inte heller att ni spelare pratar?
— Ja men lite så.

En tredje spelare vi får kontakt med, som kanske varit den mest involverade i SM-frågan, är Viktor Stjern. I ett sms lämnar han samma svar som Karolina Söör — han vill inte lämna någon kommentar i nuläget utan hänvisar till Svenska Padelförbundet.

En annan mycket intressant fråga som inom kort borde få ett svar är om Sverige kommer att delta i Qatar-VM i november. Anna Åkerberg låter lika fundersam som resten av padel-Sverige.

— Vi har inte hört någonting om det sen EM, och då var det ovisst. Det känns som att det inte kommer bli nåt eftersom vi inte fått indikationer om någonting än, säger Anna Åkerberg.

Fortsättning följer både vad gäller SM och VM — PadelDirekt uppdaterar dig så fort information finns.





Den här artikeln handlar om: