EM i Marbella 2021.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Glädjebeskedet: Obegränsad publik på padel i höst

ANNONS

Nu är det nära.
Om tre veckor kan idrottsarenor fyllas till brädden igen — vilket möjliggör publikfester på SPT 7 och junior-SM i oktober.

Regeringens plan som innebär att man går in i steg fyra av fem i restriktionsavvecklingen den 29:e september ligger fast, meddelar socialminister Lena Hallengren (S) under en presskonferens.

— Nästan alla restriktioner tas bort. Deltagartaken tas bort inomhus och utomhus samt avståndskrav mellan sittplatser. Det är ett oerhört viktigt besked för arrangörer runt om i landet, säger kulturminister Amanda Lind (MP) under samma pressträff.

För att tala klarspråk: beskedet betyder att deltagarbegränsningarna för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.

— Det här innebär att vi redan i slutet av denna månad kommer att kunna ha fulla salonger och läktare runt om i landet, säger Amanda Lind.

Detta ska alltså genomföras 29 september. Vaccinpass kan bli aktuellt på riktigt stora evenemang, tillägger socialminister Hallengren. Men det lär inte påverka padelevenemang eftersom inte ens World Padel Tour-tävlingen i Malmö i november har kapacitet att ta in så många åskådare.

— Om vi talar om stora evenemang med fler än 15 000 deltagare så ökar risken kraftigt. Frågan kommer att remitteras för att kunna användas vid större sammankomster, men tanken är inte att de ska behöva användas, säger Hallengren.

Den här artikeln handlar om: