Jonas Persson.
Foto: Padel of Sweden
Svensk Padel

"Vi sa till förbundet att 'kommer inte de bästa spelarna så hoppar vi av"

ANNONS

Svenska Mästerskapen 2021 skjuts upp från september till december efter en sen regeländring som ledde till spelarbojkott.
Club Padel of Sweden har jobbat dag och natt senaste veckorna för att hinna bli redo — men när bojkotten blev ett faktum ställdes ett ultimatum till förbundet.

— Vi blev lika tagna på sängen som alla andra när man ändrade reglerna förra veckan. När det stod klart att blir bojkott sa vi till förbundet att kommer inte de bästa spelarna så hoppar vi av som arrangör, säger Padel of Swedens Jonas Persson till PadelDirekt.

Han är samlad efter dagens besked om att SM genomförs i december i stället för nästa vecka. Den här gången hade han i egenskap av SM:s tävlingsledare fått förhandsinformation om beslutet.

— Det är viktigt att förbundet kom ut med det på rätt sätt den här gången. Tajmningen med regeländringen var väl inte bra, och de var inte förberedda på hur det riskerade att tas emot, säger Jonas Persson som även är damelit-tränare på Club padel of Sweden.

SM-sponsorer har hoppat av. Biljetter har återlämnats. Det märktes omgående i söndags och måndags hur stor påverkan de 34 herrspelarnas öppna brev och bojkott skulle ha för SM-helgen i Kungälv.

— Nu när förbundet förklarat hur allt gick till så kan vi väl köpa på ett sätt att det blev som det blev. Vi tycker att man gjort rätt i att flytta fram det.

Frågan är om Svenska Padelförbundet hade något val — arrangören hade ju som sagt också hoppat av om inte hela svenska padeleliten hade varit anmäld. En ståndpunkt som gäller även inför det nya SM-försöker i december.

— Vi har haft en bra dialog den här veckan och meddelat att vi stå kvar som arrangör om eliten vill spela. SM är det största och finaste som finns i Sverige och vi har ju sagt att vi ska arrangera den bästa padeltävlingen någonsin.

Vad betyder detta ekonomiskt?
— Med projektledning och annat är det ganska mycket pengar vi ligger ute med. Vi har jobbat fram lathundar och hittat ett sätt att jobba på, tagit hjälp utifrån från folk som arrangerat andra SM-veckor.

Besked inom tre veckor

Han beskriver tidspressen som uppstod mitt i semestertiderna i juli

— Vi fick veta sju veckor innan att vi skulle få SM, så det var tajt som det var. Vi har jobbat dag och natt. Vi lämnade intresseanmälan för SM på årets första SPT men sen hörde vi ingenting på flera månader.

Hur många biljetter planerade ni att sälja?
— Vi hade kunnat ta in upp till 300 pers, det är vad restriktionerna säger att vi får ta in. Cirka 210 sittande hade vi haft.

Något positivt med hela den här röran är att Padel of Sweden kanske kan dubbla publiksiffran i december, om coronapandemin tilllåter.

— Ja själva lokalen är 6000 kvadrat, så några hundra till kan vi säkert ta in i så fall.

Har ni satt en deadline för när ni får veta om hela svenska eliten kommer?
— De har sagt att om tre veckor ska det finnas någon typ av besked. Jag sa att vi inte kan hamna i samma sits igen.

 

Den här artikeln handlar om: