Foto: Bildybrån & World Padel Tour
World Padel Tour

Går för publikrekord när WPT kommer till Sverige

ANNONS
I november arrangeras en av World Padel Tours deltävlingar i Malmö Arena.
På fredag släpps biljetterna och arrangörerna hoppas på rekordpublik.
— Trycket har varit stort, vi har fått mejl dagligen sedan november om när biljetterna släpps
, säger Nicklas Persson, ordförande för SPO till PadelDirekt.

SPO är en av 14 Open-turneringar på World Padel Tour och tävlingen i Malmö blir den första storstaden i Norden med ett sådant värdskap. 

— Efter att 2020 blev ett år med världsrekord i inställda event återupptar nu Swedish Padel Open–organisationen sin verksamhet. Den 10-14 november flyttar World Padel Tour–turneringen med världens bästa spelare in i Malmö Arena och då vill vi sätta ett nytt världsrekord i att arrangera världens största padelturnering, säger Nicklas Persson, ordförande för Swedish Padel Open.

Det blir en dam- och en herrklass och alla världens bästa spelare kommer att vara på plats. Så även några svenska spelare får wildcard via det nyligen annonserade samarbetet mellan SPO och Svenska Padelförbundet

— Även om pandemin fortfarande håller världen i sitt grepp så börjar vi nu se många ljuspunkter med en snabbt ökande vaccinationstakt i många länder, säger Nicklas Persson. 

Swedish Padel Open spelades inför storpublik i Båstad 2018 och 2019. Under turneringen 2019 drog tävlingen drygt 16 000 åskådare. 

Malmö Arena: ”Vi är otroligt stolta”

Karin Mårtensson är vd på Malmö Arena och glad att bli värd för världspadel.

— Vi är otroligt stolta över att få välkomna Swedish Padel Open till Malmö Arena. Det här är ett evenemang som passar väldigt bra: en ung, växande sport med förmågan att aktivera många åldrar och samhällsgrupper, säger Mårtensson.

Utöver Open-tävlingen i Malmö vill SPO också hålla en så kallad exhibition, alltså uppvisningsturnering, i Stockholm. 

— Vi jobbar efter någon form av digital lösning där april är arbetshypotesen. Det är fortfarande ganska oklart dock, vi har inte kontaktat några spelare och har ingen spelplats ännu. 

Arrangörerna tror att evenemanget ska locka 25 000–30 000 åskådare. Och tar sikte på ett världsrekord. Biljetterna köps på Ticketmaster — här är information kring vad som händer för biljettinnehavare om evenemanget inte blir av.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: