Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.
Foto: PadelDirekt
World Padel Tour

Vasquez och Rocafort återförenas: ”Kan göra något stort tillsammans”

ANNONS

De vann åtta raka SPT-titlar tillsammans innan Simon Vasquez valde att satsa på WPT med en ny partner.
Nu har Vasquez och 
Cayetano Rocafort bestämt sig för att återförenas.
— Vi är taggade, säger Caye till PadelDirekt.

Just innan Simon Vasquez ska kliva på planet hem till Sverige efter dagens nederlag på WPT-challengern i spanska La Nucia släpper han nyheten för PadelDirekt.

— Nästa challenger spelar jag med Caye, och det kan bli så att vi spelar nästa SPT ihop också. Troligtvis blir det så att vi kör det med, säger Simon Vasquez.

Sverigeettorna Cayetano Rocafort och Simon Vasquez har vunnit totalt nio SPT-titlar tillsammans sedan de inledde sitt samarbete 2020. Men relationen mellan spanjoren och svensken har periodvis varit skakig och framtiden mycket oviss. Men när Vasquez i maj sa att han förmodligen gjort sin sista SPT för året sade Rocafort: ”Vi kanske spelar WPT en dag eller någon annan turnering. Det handlar bara om tid, att det ska passa.”

Och den 23:e augusti är det alltså dags igen, när det ska spelas WPT-challenger i Calanda, Spanien.

— Jag har tränat hårt senaste veckorna och känner mig redo att försöka kvala in till WPT. Jag och Simon känner att vi kan göra något stort tillsammans, att vi båda är i jättebra form, säger Cayetano Rocafort.

Han berättar även att en ny träningsplanering börjar ta form.

— Min bror Manuel kommer till Sverige nästa vecka och då ska vi dra i gång ett nytt träningsprojekt. Det kommer att vara väldigt utvecklande för mig, han var en stor talang men satsade på tränarkarriären när han flyttade till Rom för fem år sedan. 

Vasquez: ”Jag har ingen partner till SM”

Spanjoren ser fram emot en rejäl nytändning vid sidan av Vasquez. En Rocafort som under sommaren spelat matcher med högt rankade spelare som Gonzalo Rubio och Jose Gaspar, medan Vasquez spelat med en rad skickliga lirare som Johan Bergeron, Daniel Windahl (på EM) och Javi Ruiz.

— Simon kommer också hit till Stockholm då så att vi kan träna tillsammans varje dag. Förhoppningsvis kan han köra ihop med oss framöver också så att vi kan träna som ett team.

Eftersom Cayetano Rocafort ännu inte blivit svensk medborgare kan duon dock inte spela tillsammans på SM i september.

— Jag har ingen partner till SM just nu så vi får se hur jag gör, om jag kan lira. Jag kommer inte spela om jag inte känner att jag kan tävla på riktigt.

Innan dess är det SPT 6 i Helsingborg 27–29 augusti. Om Rocafort och Vasquez hinner flyga hem tills dess, vilket mycket talar för, finns chansen att den svenska publiken får se den hetlevrade duon på Swedish Padel Tour igen.

Den här artikeln handlar om: