PadelDirekt på plats i Haninge
Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Rocafort/Vasquez tillbaka på tronen — trots skada: ”Fick ryggskott i går”

ANNONS

Cayetano Rocafort/Simon Vasquez är tillbaka på tronen på SPT.
Duon vann med 6–2, 6–4 över Pierre Bonfré/Linus Frost.
— Väldigt skönt, jag vaknade upp lite orolig med ryggskott, säger Vasquez till PadelDirekt.

Medan Daniel Windahl och Calle Knutsson förbereder sig för WPT-kval i Spanien dansar Vasquez/Rocafort på bordet igen. Fyra raka segrar i Haninge och mycket övertygande spel för paret som dominerade fjolåret totalt, men ”bara” tagit en titel i år.

Cayetano Rocafort sken ikapp med solen som låg och stekte på plåttaket på Actionpadel Haninge. Parets nionde (!) titel är bärgad efter blott två ”misslyckade” försök på Swedish Padel Tour 2020/2021.

— Jag är jätteglad. Jag tycker vi gjorde en bra prestation, jag har tränat hårt och hoppas att ni kunde se det på banan, säger Rocafort.

Spanjoren kickade och smashade ut bollar på löpande band — ett vinnande koncept då banorna inte tillät utspring.

— Det är ofta så här så man tänker inte så mycket på det. Klart att det är bättre för själva padeln när man kan springa ut, men vi är alla vana vi detta, säger ”Caye”.

Vapendragare Vasquez var förstås också riktigt nöjd — kanske särskilt med tanke på omständigheterna.

— Jag fick ryggskott efter matchen i går så jag har fått behandlingar i dag och inte varit säker på om jag skulle komma till spel, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

— Nu i efterhand är jag otroligt glad och lycklig för att ryggen höll. Det gör ont, men inte så illa som det var i natt. Sen spelade vi mycket, mycket bättre i dag.

Begränsades ditt spel av ryggen?
— Det gjorde ont när jag böjde mig ner eller satte mig på bänken. Men det gick ändå att spela, och vi spelade extremt bra. Vi spelade som ett lag i dag och det är det jag framförallt är glad över. Vi får tacka Fran Cepero väldigt mycket också för hjälpen i dag. Han strukturerade taktiken.

Vad sa han där vid bänken?
— Han hittade motståndarnas svagheter tidigt, han sa att vi inte ska låsa oss i deras spel och spela den här pang-pang-padeln. Vi lyckades dra ner tempot och styra spelet själva, och det är mycket tack vare honom.

Rocafort: Vi kommer att spela tillsammans igen

Ex-tennisspelaren Linus Frost gjorde sin allra första SPT-tävling — och som han gjorde det. Han hoppade in som reserv för Viktor Stjern bredvid Pierre Bonfré och tog sig alltså till final direkt.

— Det är bara att gratulera. Otroligt bra spelat. Det är en kille med oerhört mycket potential och det fick vi se här. Han har en sjuk smash, försvarar fint, spelar bra volley. Har han en bra dag är det svårt att slå honom. Han har en ljus framtid, berömmer Vasquez.

Sverigeettan Vasquez har sagt att det här förmodligen var hans sista SPT för året. Det blir för många tävlingar helt enkelt, och han prioriterar både WPT och Euro Finans (som spelarna skrivit kontrakt att fullfölja) före. Men Cayetano Rocafort stänger inga dörrar efter att duon såg att trivas bra ihop igen hela helgen.

— No, no, vi kommer att spela tillsammans igen. Kanske inga SPT:s på grund av kalendern men kanske WPT en dag eller någon annan turnering. Det handlar bara om tid, att det ska passa, säger Caye.

Så vi kan inte benämna detta som det perfekta slutet för Rocafort/Vasquez?
— (Skratt) Kanske på SPT det här året, men vi får se vad som händer. Det finns så många turneringar och när som helst kan det hända att vi kör igen, säger Rocafort.

Se alla resultat från SPT 4 här.


Den här artikeln handlar om: