PadelDirekt på plats i Haninge
Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Fyra raka SPT-titlar och 16 raka segrar: ”Vi får vara stolta”

ANNONS

Fyra raka titlar och 16 raka segrar på Swedish Padel Tour 2021 för Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.
Duon som fortfarande är obesegrad mot svenska par är helt enkelt överlägsna på SPT.
— Vi får vara stolta över oss själva Barre, säger Arvidsson riktat mot Soleymani när PadelDirekt träffar duon på SPT 4 i Haninge.

6–3, 6–3 slutade finalen mot Anna Åkerberg och Amanda Girdo.

Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson låter förvånade när de hör ”16 raka segrar”.

— Oj, ja så är det ju. Fyra gånger fyra. Sen har vi ju några till från förra året också, påpekar Sofia Arvidsson utan att låta något annat än lika ödmjuk som alltid.

— Vi är fortfarande obesegrade mot svenska par, tillägger Baharak Soleymani.

Ja, det är en dominans som är smått osannolik med tanke på de bådas uppladdning inför säsongen 2021. Arvidsson blev mamma, Soleymani skadade knät allvarligt förra året. Förberedelserna inför säsongsstarten i mars var knappa, men nu står ”Soffan” och ”Barre” mellan padelburarna i Haninge med fyra raka SPT-titlar.

— Det känns riktigt bra. Vi har blivit mer utmanade i år men också höjt oss. Vi har gjort det bra, vi får vara stolta över oss själva Barre, konstaterar Arvidsson.

Man hade gärna sett er tillsammans på EM om en månad. Gör det lite ont att du missar mästerskapet, Sofia?
— Jo men det klart. Fast Barre är nog glad att slippa mig, hon behöver semester från mig! Nej men det klart… men det kommer fler mästerskap och jag tror att både damerna och herrarna har chans att gå långt.

Du hoppas på att dra på dig landslagströjan lite längre fram?
— Absolut.

Barre: ”Jag tappar fokus i bland, jag svävar iväg”

Söndagens final mot Åkerberg/Girdo var ganska lik de två första SPT-finalerna i år: Soleymani och Arvidsson var aldrig hotade och vann i raka set.

— Vi spelar stabilt, jämnt, utan att nå riktig höjd. Jag tycker Anna och Amanda spelar riktigt bra. Så vi behöver verkligen prestera, och att vi håller en jämn nivå gör att vi vinner, säger Arvidsson.

Soleymani håller med sin partner men är inte nöjd med att hon inte lyckas hålla fullt fokus hela matcherna.

— Soffan spelar bra men jag tappar fokus i bland, jag svävar iväg och så. Men vi fixar det, så det var bra. Men det blir lite upp och ner.

Hur påverkar det ditt spel, när du tappar fokus?
— Jag vet inte hur jag ska förklara det, men lite att jag står och sover... jag kan slaska iväg två bollar liksom, i stället för att sätta den där jag vill.

Du är perfektionist?
— Naaeeej.. det är jag inte. Jag har höga krav på mig själv. Jag tycker att jag blir lite stillastående i fötterna.

Barre blir förbannad och lyckas då väcka sig själv — och den ilskan ser Arvidsson som en tillgång.

— Du är bra när du blir lite arg. Men det får inte koka över, bara ligga och bubbla, säger Arvidsson varpå Soleymani svarar:

— Ja, ibland behöver jag det. Då trycker jag till bollen lite extra.

SPT-drottningarna 2021 är eniga i det mesta och verkar fungera oerhört bra ihop. Det mesta talar för att både samarbetet och deras individuella skicklighet är på en ännu högre nivå under hösten.

— Jag tycker absolut vi är bättre nu än på första SPT:n. Vi är på rätt väg nu och måste fortsätta röra oss framåt, vi är ju laget att slå, säger Arvidsson.

— Ja och SPT 1 var min första tävling liksom... säger Soleymani.

Byter till backhand på EM i Marbella

Den 28 juni drar padel-EM i gång. Det råder inga tvivel när Baharak Soleymani kliver tillbaka till backhandsidan, eftersom Arvidsson lämnat återbud.

— Jag kommer att spela backhand. Det känns helt rätt. Nu tränar jag inte så mycket padelpass, men jag körde med Dani Dios i veckan och då körde jag backhand. Det ska bli roligt, men jag kommer att sakna Sofia. Nu ska det bli skönt med några helger där man kan träna i stället för att spela matcher, jag känner att jag behöver mer confidence i vissa slag, säger Soleymani

Hade ni kunnat vinna med Barre på backhand-sidan i helgen, tror ni?
— Ja det tror jag absolut.

Arvidsson:

— Ja jag skulle inte säga att det var dåligt av oss när vi testade på Euro Finans, det var min första match någonsin och då slår vi nästan Ajla och en som är runt 50 i världen. Skulle vi byta så skulle vi förstås bara bli bättre och bättre.

Men du vägrar släppa backhand-sidan på SPT i höst, Sofia?
— Det säger jag inte, jag tyckte det var roligt att spela forehand. Det har blivit lite tradition att köra så här på SPT men vi får se nu när Barre ska testa backhand igen.

Till sist meddelar båda Arvidsson och Soleymani att kropparna känns. För den sistnämnde väntar nu sedvanlig knärehab för att klara EM-veckan på bästa sätt.


Den här artikeln handlar om: