Sök
PadelDirekt på plats i Haninge
Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Fyra raka SPT-titlar och 16 raka segrar: ”Vi får vara stolta”

Fyra raka titlar och 16 raka segrar på Swedish Padel Tour 2021 för Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.
Duon som fortfarande är obesegrad mot svenska par är helt enkelt överlägsna på SPT.
— Vi får vara stolta över oss själva Barre, säger Arvidsson riktat mot Soleymani när PadelDirekt träffar duon på SPT 4 i Haninge.

6–3, 6–3 slutade finalen mot Anna Åkerberg och Amanda Girdo.

Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson låter förvånade när de hör ”16 raka segrar”.

— Oj, ja så är det ju. Fyra gånger fyra. Sen har vi ju några till från förra året också, påpekar Sofia Arvidsson utan att låta något annat än lika ödmjuk som alltid.

— Vi är fortfarande obesegrade mot svenska par, tillägger Baharak Soleymani.

Ja, det är en dominans som är smått osannolik med tanke på de bådas uppladdning inför säsongen 2021. Arvidsson blev mamma, Soleymani skadade knät allvarligt förra året. Förberedelserna inför säsongsstarten i mars var knappa, men nu står ”Soffan” och ”Barre” mellan padelburarna i Haninge med fyra raka SPT-titlar.

— Det känns riktigt bra. Vi har blivit mer utmanade i år men också höjt oss. Vi har gjort det bra, vi får vara stolta över oss själva Barre, konstaterar Arvidsson.

Man hade gärna sett er tillsammans på EM om en månad. Gör det lite ont att du missar mästerskapet, Sofia?
— Jo men det klart. Fast Barre är nog glad att slippa mig, hon behöver semester från mig! Nej men det klart… men det kommer fler mästerskap och jag tror att både damerna och herrarna har chans att gå långt.

Du hoppas på att dra på dig landslagströjan lite längre fram?
— Absolut.

Barre: ”Jag tappar fokus i bland, jag svävar iväg”

Söndagens final mot Åkerberg/Girdo var ganska lik de två första SPT-finalerna i år: Soleymani och Arvidsson var aldrig hotade och vann i raka set.

— Vi spelar stabilt, jämnt, utan att nå riktig höjd. Jag tycker Anna och Amanda spelar riktigt bra. Så vi behöver verkligen prestera, och att vi håller en jämn nivå gör att vi vinner, säger Arvidsson.

Soleymani håller med sin partner men är inte nöjd med att hon inte lyckas hålla fullt fokus hela matcherna.

— Soffan spelar bra men jag tappar fokus i bland, jag svävar iväg och så. Men vi fixar det, så det var bra. Men det blir lite upp och ner.

Hur påverkar det ditt spel, när du tappar fokus?
— Jag vet inte hur jag ska förklara det, men lite att jag står och sover... jag kan slaska iväg två bollar liksom, i stället för att sätta den där jag vill.

Du är perfektionist?
— Naaeeej.. det är jag inte. Jag har höga krav på mig själv. Jag tycker att jag blir lite stillastående i fötterna.

Barre blir förbannad och lyckas då väcka sig själv — och den ilskan ser Arvidsson som en tillgång.

— Du är bra när du blir lite arg. Men det får inte koka över, bara ligga och bubbla, säger Arvidsson varpå Soleymani svarar:

— Ja, ibland behöver jag det. Då trycker jag till bollen lite extra.

SPT-drottningarna 2021 är eniga i det mesta och verkar fungera oerhört bra ihop. Det mesta talar för att både samarbetet och deras individuella skicklighet är på en ännu högre nivå under hösten.

— Jag tycker absolut vi är bättre nu än på första SPT:n. Vi är på rätt väg nu och måste fortsätta röra oss framåt, vi är ju laget att slå, säger Arvidsson.

— Ja och SPT 1 var min första tävling liksom... säger Soleymani.

Byter till backhand på EM i Marbella

Den 28 juni drar padel-EM i gång. Det råder inga tvivel när Baharak Soleymani kliver tillbaka till backhandsidan, eftersom Arvidsson lämnat återbud.

— Jag kommer att spela backhand. Det känns helt rätt. Nu tränar jag inte så mycket padelpass, men jag körde med Dani Dios i veckan och då körde jag backhand. Det ska bli roligt, men jag kommer att sakna Sofia. Nu ska det bli skönt med några helger där man kan träna i stället för att spela matcher, jag känner att jag behöver mer confidence i vissa slag, säger Soleymani

Hade ni kunnat vinna med Barre på backhand-sidan i helgen, tror ni?
— Ja det tror jag absolut.

Arvidsson:

— Ja jag skulle inte säga att det var dåligt av oss när vi testade på Euro Finans, det var min första match någonsin och då slår vi nästan Ajla och en som är runt 50 i världen. Skulle vi byta så skulle vi förstås bara bli bättre och bättre.

Men du vägrar släppa backhand-sidan på SPT i höst, Sofia?
— Det säger jag inte, jag tyckte det var roligt att spela forehand. Det har blivit lite tradition att köra så här på SPT men vi får se nu när Barre ska testa backhand igen.

Till sist meddelar båda Arvidsson och Soleymani att kropparna känns. För den sistnämnde väntar nu sedvanlig knärehab för att klara EM-veckan på bästa sätt.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).