Simon Vasquez
Foto: BIldbyrån
World Padel Tour

Vasquez första match med tillfälliga WPT-partnern: ”Var väldigt nervös”

ANNONS
Simon Vasquez/Javier Rodriguez Marquez föll mot Jordi Munoz/Alejandro Tasa Van Beek i första omgången på La Nucias WPT Challenger.
— 
Jag spelade ändå stabilt och gjorde en bra match, säger Vasquez till PadelDirekt.

4–6, 6–7 skrevs förlustsiffrorna till för Sverigeettan och hans nya Challenger-partner Javier Rodriguez Marquez. Ett nederlag som handlade mycket om nervositet, berättar Simon Vasquez.

— Vi hade många möjligheter, framförallt i andra set där vi hade totalt fyra setbollar. Tyvärr tog vi inte vara på dem. Jag spelade ändå oerhört stabilt, jag är i bra form och det känns sjukt bra, säger Vasquez och fortsätter:

— Min partner var väldigt nervös från första bollen i dag tyvärr. Det syntes väldigt tydligt i spelet, vi kunde inte ta tillvara på chanserna när vi väl fick dem. Det var där vi torskade matchen egentligen. Jag vill inte vara taskig men det var så matchen såg ut.

Simon Vasquez, som nyligen avslutade sitt WPT-samarbete med Johan Bergeron, var det enda svenskhoppet på herrsidan denna gång, då Daniel Windahl och Calle Knutsson — som försökt kvala in till i princip alla WPT-turneringar i år — valde att stå över denna tävling för att ladda batterierna inför hösten.

Jordi Munoz/Alejandro Tasa Van Beek blev alltså för svåra i första omgången på La Nucias WPT Challenger så nu får Vasquez ladda om för Euro Finans Invitiational i Lund 21–22 augusti.

— Men som sagt känns min form bra, precis som den gjort på sistone. Jag spelade stabilt och gjorde en bra match. Som forehandspelare gjorde jag inte så många misstag och när jag väl fick chansen gjorde jag mycket poäng.

Det finns fortfarande en blågul chans i La Nucia på den spanska solkusten: på onsdagskvällen kliver Amanda Girdo rakt in i sextondelsfinalen med sin nya toppartner Nela Brito. Läs en färsk intervju med Girdo här.

Den här artikeln handlar om: