PadelDirekt på EM i Marbella
Bild från Sverige—Danmark / Thomas Pettersson, Padel-Television
Foto: PadelDirekt
Padel-EM

Beskedet efter tv-kaoset — ingen kvalsändning: ”Sjukaste jag varit med om”

ANNONS

Situationen kring sändningar för Padel-Television har svängt fram och tillbaka likt en slalomåkare i inledningen på EM.
Nu berättar Padel-Television för PadelDirekt att det inte blir någon sändning när Sverige möter Österrike under söndagen. 

PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS
Efter den första sändningen från matchen mot Danmark, som de sände främst för att få ge alla möjligheten att se Sveriges match (högst medvetna om dålig kvalitet), har organisationen i Marbella nu beslutat att ingenting får sändas fram till att huvudturneringen startar. 

— Vi sände ju ändå, kvaliteten i dag är inget vi står bakom, men vi gjorde ett val för att ändå ge tittarna det som en bonus. Det fick bli en raggarlösning. Rätt eller fel, det får tittarna avgöra. Vi resonerade som i att tittarna i alla fall får se Sverige spela, säger Thomas Pettersson, produktionschef för Padel-Television

På lördagen kunde vi berätta om allt stök kring tv-produktionen inför EM-kvalet. Padel-Televisions lyckades alltså få till en ”gerilla-lösning” till slut. Under matchen mot Danmark visades Sveriges två första matcher (Stjern/Bonfré och Windahl/Knutsson) men inte den sista som Anton Andersson och Simon Vasquez spelade. 

— Vi blev helt enkelt tillsagda att stänga av kameran. 

Hur har de här första dagarna varit för dig?
— Det här är det sjukaste jag varit om. Då har jag ändå bevakat flera stora mästerskap i många år.

Padel-Television har köpt rättigheterna för alla Sveriges matcher av det internationella Padelförbundet, FIP, och kom ner till Marbella med tron om att hela turneringen skulle sändas. Men svårigheter har uppstått. Produktionsbolaget Padel View — producerar hela mästerskapet — kommer inte att börja producera förrän på tisdag. Det är då de anser att turneringen börjar. 

I all sin hast lyckades ändå Padel-Television rodda ihop en enkel produktion till Sveriges match mot Danmark. Nu ser det dock mörkare ut. Den avgörande kvalmatchen mot Österrike på söndagen 13.00 kommer inte att sändas. 

— Kvalspelet ska inte sändas av anledningar jag inte förstår. De menar att turneringen börjar på tisdag och vi har varit runt och pratat med rätt många personer om detta för vi har ju ett avtal. 

— Verkligen skönt att Sverige slog Danmark och nu är klart för huvudturneringen. Vi ser fram emot detta och då ska vi bjuda alla padelentusiaster på en grymt spännande turnering, med Sverige i fokus, avslutar Pettersson. 

PadelDirekts absoluta ambition är att direktrapporteran från Sverige—Österrike, men det är svårt att lova någonting alls här på padel-EM i Marbella just nu.


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: