Baharak Soleymani.
Foto: PadelDirekt & Filip Isacsson.
World Padel Tour

Populär Barre klar för Malmös WPT — och då gör hon WPT-årspremiär

ANNONS

Efter 16 raka segrar på Swedish Padel Tour är Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson klara för Malmös WPT-tävling i november.
Nu siktar Soleymani på att utmana på World Padel Tour hela hösten.

Om bara två veckor kliver hon in som den stora svenska nyckelspelaren på EM i Marbella. Baharak Soleymani hade gärna spelat in sig på stadens banor redan under Marbellas WPT förra veckan — men årspremiären på World Padel Tour blir förmodligen av i augusti i stället.

— Det är tanken. Jag är väldigt ledsen att jag missade Marbella. Jag känner nåt speciellt för Marbella, det gick väldigt bra där 2020 i den senaste tävlingen jag spelade på WPT, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt.

Efter den allvarliga knäskadan hon drog på sig för drygt ett år sedan kräver knät fortfarande mycket rehab och prehab för att fungera på padelbanan. Det går sakta men säkert framåt.

— Jag hoppas på Malagas WPT i augusti. Sen efter det så klart alla turneringar som går. Nu vill jag ta EM först och se hur knät reagerar där, sen är målet WPT i augusti. Allt kan hända, men nu bedöms i alla fall knät ha 85 procent av kapaciteten jag hade innan skadan.

”Allt kan hända”, ja det lär vi få höra från Soleymani i november igen. Då ska hon tillsammans med SPT-partnern Sofia Arvidsson få spela huvudturneringen på Swedish Padel Open, en av WPT:s få deltävlingar utomlands i år. Soleymani/Arvidsson har efter fyra raka titlar på SPT i år redan säkrat ett wildcard. Ett ”WC" som delas ut till ledarna av SPT-racet efter deltävling sex — och med fyra titlar raka titlar kan ingen spelare komma ikapp.

— Det känns jätteroligt så klart, då har man något att se fram emot i november. Det är stort och häftigt, det ska bli fantastiskt kul att spela där med Sofia. Att få spela vår första WPT-match tillsammans, dessutom på hemmaplan ska bli skitroligt, säger Soleymani och tillägger:

— Samtidigt vill vi vinna alla tävlingar i SPT-racet, så det blir inte att vi slappnar av där. Vi ska vinna allt.

Spelar du några WPT-kval på sensommaren kommer formen att vara riktigt vässad till Malmös WPT i november.
— Ja då ska jag vara i riktigt bra form, det känner jag inte att jag är nu. Jag vill komma tillbaka där jag var innan skadan, för ett år sedan. Det finns mycket att jobba på men motivationen finns.

Får förfrågningar inför varje WPT

Soleymani kommer dock inte att spela med Arvidsson i varken Malagas WPT (första veckan i augusti) eller i någon annan internationell tävling än den i Malmö i november.
 

Men att hitta en partner verkar inte bli ett problem — det räcker nog att hon sträcker ut en hand. I mars meddelade hon överraskande att hon skulle delta redan i WPT-premiären 2021 i Madrid, men knät satte sedan stopp.

— Jag har fått en hel del förfrågningar inför varje tävling under våren, två-tre stycken inför varje tävling. Men jag har inte velat lova någon något, jag vill vara i bra form och inte ge förhoppningar till någon.

Finns det någon särskild du hoppas på att spela med?
— Jag hade gärna spelat med till exempel med Helena Wyckaert. Men jag får se, förhoppningen är Malaga och att hitta någon jag verkligen vill spela med.

Innan dess ska Soleymani ta sig igenom en tuff julimånad — så fort EM avslutats 4:e juli blir det hem till Sverige för tre raka turneringshelger.

— Juni är lätt men juli är en tuff månad. Men det är också mycket kul att se fram emot. Det blir en SPT, Euro Finans, Fiskebäckskil... och mycket rehab där emellan.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: