Simon Vasquez, Calle Knutsson & Daniel Windahl.
Foto: Viktor Andersson & World Padel Tour.
World Padel Tour

Stressigt för Vasquez inför WPT: ”Förhoppningsvis kan jag röra på mig i morgon"

ANNONS
Det är dags för den femte World Padel Tour-turneringen i år och för första gången det här året är det en Master som spelas. 
Marbella Masters där vinnaren får 1700 WPT-poäng i stället för 1300 som i en vanlig Open. 

Tre svenskar ska spela World Padel Tour Marbella Masters den här gången och ni börjar nog känna igen namnet på dem vid det här laget. Simon Vasquez med fransmannen Johan Bergeron och Daniel Windahl tillsammans med Calle Knutsson. 

Så sent som i dag spelade Simon Vasquez med Javi Garrido i FIP Gold-tävlingen på Ultimate Padel i Upplands Väsby. Där föll duon mot Momo Gonzalez och Javi Rico, ett par som så sent som i Santanders WPT-tävling var i final, med 6-3, 6-2. Förutom att de mötte ett världspar så hade dessutom båda Garridos rackets fått sprickor i sig och han kunde inte göra sig själv rättvisa. 

”Jag är framme vid 22-tiden i dag. En tuff och lång dag i dag men förhoppningsvis så kan jag röra på mig i morgon”, säger Simon Vasquez i ett meddelande till PadelDirekt.

Direkt efter matchen boardade Vasquez ett plan till Marbella. Redan på lördag spelar han nämligen förkval i Pre Previa med fransosen Johan Bergeron.


De här ställs svenskarna mot: 

11.00 lördag:
Calle Knutsson/Daniel Windahl mot Pablo Tejero Delgado/Sergio Gonzalez Martinez

• Pablo Tejero Delgado är bara 17 år gammal. Han är ifrån och bor i Sevilla. Han är 1.78 meter lång och spelar backhand.

• Han spelar med Sergio Gonzalez Martinez som är 20 år gammal, 1.68 meter lång och som är född och bor i Valladolid. Han spelar forehand. 

12.00 lördag:
Simon Vasquez/Johan Bergeron mot Sergio Borrero och Hugo Garcia Martinez. 

• Sergio Borrero är en 1.90 meter lång spansk 20-åring, född i Sevilla, Spanien, bor i Sevilla. Han spelar forehand Han är rankad 238:a i världen. 

• Hugo Garcia Martinez är 1.83 meter lång. 22 år gammal, är född i Mostoles, Spanien, och bor i Arroyomolinos, Spanien. Han är rankad på plats 180 i världen och spelar backhand. 


Turneringen i Marbella präglas också av ett stort avbräck. Fernando Belasteguin har tvingats kasta in handduken och hans partner Sanyo Gutierrez ska i stället spela med sin brorson Cristian Gutierrez. 

Legendaren Juan Mieres har också parat ihop sig med Martin Pineiro och så har Marta Marrero sparkart sin tränare Juan Alday. 

När sextondelsfinalerna drar igång på onsdag drabbar två tungviktare samman direkt — både på damsidan och herrsidan. Ale Galan/Juan Lebron möter Luciano Capra/Maxi Sanchez och på damsidan möter Marta Ortega/Marta Marrero ett av årets succépar, Aranzazu Osoro/Victoria Iglesias.

Osoro/Iglesias har redan besegrat ”The Martas” två gånger den här säsongen. 


LÄS MER: Stor WPT-guide här.

Den här artikeln handlar om: