Alejandra Salazar / Andreas Ehrnvall.
Foto: World Padel Tour / PadelDirekt
World Padel Tour

Han gör debut som tv-expert på WPT: ”En dröm sedan jag var liten”

ANNONS

Sofia Arvidsson missar helgens WPT eftersom det krockar med SPT.
Ersätter på hennes position som Viaplays expertkommentator gör en annan padelprofil.
— Det har varit en dröm sedan jag var liten, säger debutanten Andreas Ehrnvall.

Han har aldrig agerat expert i tv men är en av svenskarna som besitter mest erfarenhet och kunskap om padel. På lördag 10.00 kliver han in i Viaplays kommentatorsbås för att bevaka World Padel Tours Santander Open med Peter Jihde.

— Det ska bli jättespännande, så får vi ser vad folk tycker sen. Jag vill komma in med lite andra infallsvinklar än tidigare, säger Andreas Ehrnvall till PadelDirekt.

Uppsalaentrepenören, som drivit padelanläggningar sedan 2015 och själv spelat padel på hög nivå, berättar hur det gick till när han fick frågan om att hoppa in som WPT-expert.

— Jihde ringde och frågade om jag var sugen eftersom Sofia bara kunde kommentera på fredagen. Jag tvekade inte en sekund. När jag var liten hade jag faktiskt en dröm om att bli sportkommentator men det har aldrig blivit av. Jag har alltid varit supersportnörd och den här chansen kanske jag aldrig får igen.

Vad kommer du att tillföra, tänker du?
— Jag har rätt bra koll på hur de tänker när de spelar, så jag tänker att jag kan gå in och prata mycket taktik. Hur man förändrar en matchbild och så vidare. Jag har kontakt med flera av WPT-spelarna sedan tidigare så jag har gjort klart med några att jag ska få taktiken från dem på lördagsmorgonen, det kan bli jäkligt roligt att berätta om i sändningen.

Supersportnörd säger du — då har du säkert en favoritexpert eller stil du vill efterlikna lite?
— Jag gillar Glenn Strömberg, han tycker jag är sjukt bra. Men jag kommer vara precis som jag är privat och säga precis som jag tycker. Och Jihde är ju ett superproffs så jag kan inte se att det inte skulle fungera.

Hoppas få i gång diskussioner

Den ordinarie Viaplay-experten Sofia Arvidsson missar alltså semifinalerna och finalerna av Santander Open med anledning av att Swedish Padel Tour 4 pågår parallellt i Haninge, Stockholm. Och den som agerat expertreserv till Arvidsson tidigare, Baharak Soleymani, är numera hennes partner på SPT.

Andreas Ehrnvall lovar att han inte kommer att hålla igen och räds inte vad folk kommer tycka och uttrycka om hans insatser på sociala medier och i andra padelforum.

— Jag hoppas kunna prata om padeln i stort också och få i gång lite diskussioner. Det är väl roligt tycker jag, det kan nog bli spännande. Jag har inte rätt i allt, men säger vad jag tycker och tänker.

Tv-debutanten tycker dock att tajmingen kunde varit bättre...

— Jag har ett enda stort intresse utöver padeln och det är trav. Så var jag för första gången inbjuden till att gå på elitloppet på söndag... men jag får ta det nästa år, det var ingen tvekan om vad jag skulle välja.

Till sist: vilka två par tippar du som vinnare på söndag?
— Belas fot är inte hundra... jag drar till med Chingotto/Tello mot Bela/Sanyo i herrfinalen. Och där vinner Bela och Sanyo till slut ändå.
— På damsidan tror jag att det kommer stå mellan Salazar/Triay och Sanchez/Josemaria. Även där blir det favoritseger, Salazar och Triay tar revansch efter finalförlusten senast.

Viaplay WPT-sändningar drar i gång på fredagsmorgonen klockan 09.30 med kvartsfinalen och fortsätter över hela helgen, med herrfinalen som avslutning 12.00 på söndag.

Läs mer: Ehrnvall varnar för svenska utvecklingen



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: