Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Soleymani på backhandsidan när SPT-drottningarna blev jumbo: ”Tappade koncentrationen”

ANNONS

SPT-drottningarna bytte oväntat sida och var på god väg att knipa tredjeplatsen på Euro Finans Invitiational.
Men Arvidsson/Soleymani blev breakade när de skulle serva hem matchen och tappade sedan allt.

Ajla Behram och Araceli Martinez stod för en stark vändning och kunde till slut vinna med 5–7, 7–5, 6–2. Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani får därmed lämna Helsingborg med två förluster av två möjliga.

— Vi hade dem på gaffeln men de slank ur. Vi var nära men spanjorskan klev in lite mer i banan efter ett tag och gjorde det bra, säger Sofia Arvidsson i C More:s studio efter förmiddagsmatchen.

— Det som var nytt var att Barre var på forehand och jag på backhand. Så det blev lite osynkat ibland, fortsätter hon.

Ja, det var ett drag som knappt någon kunde ha sett komma: Den tidigare backhandspelaren Soleymani var tillbaka till vänster medan Arvidsson gjorde sin första match någonsin till höger.

— Jag tycker det fungerade bra. Barre har ju spelat backhand förut, jag har aldrig spelat forehand men det är bra att testa, konstaterar Arvidsson i intervjun med C More.

”Tappade koncentrationen i dag”

Frågan är om det kan ha varit ett test för Soleymani inför sommarens EM i Marbella. Eftersom Arvidsson tvingats tacka nej till padel-EM av privata skäl är det mycket möjligt att Soleymani spelar på backhandsidan när hon drar på sig landslagströjan i juni.

— Det var kul att få vara på backhandsidan och spela in sig där, var ”Barres” kommentar på ämnet i tv-studion.

Soleymani och Arvidsson har vunnit ALLT sedan Swedish Padel Tour drog i gång i mars — närmare bestämt tre raka SPT-titlar — och Soleymani hade svårt att ladda om till dagens bronsmatch efter förlusten mot Tamara Icardo och Anna Åkerberg i torsdags.

— Jag vet att jag gör en del misstag där (vid 5–4-ledning i andra set}. Jag är inte med i fötterna, jag tappade koncentrationen i dag helt enkelt. Jag var inte riktigt…. nej fan. Det finns mer där. Ingen bra dag för mig i dag, tyvärr, säger Soleymani till C More.

Finalen pågår just nu mellan Amanda Girdo/Ari Canellas och Anna Åkerberg/Tamara Icardo — se alla resultat från Euro Finans Invitiational här.

LÄS MER:  Soleymani om knäskadan: ”Blir någon slags kortslutning — är jätteläskigt”

Den här artikeln handlar om: