Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Soleymani om knäskadan: ”Blir någon slags kortslutning — är jätteläskigt”

ANNONS

Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson kliver i dag in i Euro Finans Invitiational som det enda helsvenska paret.
Det var deras eget krav för att tacka ja till nya stjärntouren — och nu håller padel-Sverige tummarna för att Soleymanis knä håller för att kombinera två tourer.

”Barre” Soleymani åkte på en allvarlig meniskskada i juli förra sommaren och gjorde tävlingscomeback på Studio Padels turnering i Hede i februari. Nu, över tre månader senare, har hon hunnit vinna tre SPT-titlar samtidigt som hon fortfarande sliter hårt med rehaben. 

— Det viktigaste för mig är min vardag och att jag ska kunna gå bra och det gör jag nu. Det som behövs nu är att bygga styrka, jag saknar ju nästan 30 procent benstyrka, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt.

Även om hon dominerat på Swedish Padel Tour i par med Sofia Arvidsson har våren varit lika tuff som den varit rolig. Hon älskar att få tävla igen och det har varit svårt att stå över turneringar när förfrågningar trillar in.

— Ett problem var att jag spelade på ett svullet knä efter Nybros SPT (i mars). Jag kände direkt under Icaniwill Invitational att jag ska inte spela, jag kunde liksom inte gå men jag ville inte tacka nej, Soffan (Sofia Arvidsson) hade ju kommit upp till Stockholm och så där. När jag väl var där så var det ändå: Jag kanske inte ska spela. Men det gjorde jag, och det är något jag inte kommer att göra om. Men man har lärt sig av det också och nu är det bara att stärka upp och spela smart. 

Mellan SPT-framgångarna har hon hunnit hantera ett rejält bakslag.

— I och med att jag fick ett bakslag fick jag käka inflammatoriskt och kunde inte träna styrka på två veckor. Men så fort hjärnan kopplar ur och jag går konstigt då slutar den jobba med benen och det bara försvinner. Det är jätteläskigt och bara mentalt, det blir någon slags kortslutning. Så jag saknar en del benstyrka men en fördel jag har är att jag kan bygga upp det rätt snabbt, förklarar Barre.

Det här med att gå rätt, hur menar du med det? 
— Att jag inte ska halta, att få till den här sträckningen. Jag måste ha koll på att benen kan sträcka ut och det har jag inte kunnat göra innan. Äntligen är den biten bra så nu kan jag pumpa styrketräning.

Kan inte utveckla sin padel just nu — enbart fysiken

Hon berättar sedan att hon bra körde två padelpass innan SPT 3 i Mölndal i april. 

Är inte det jobbigt? 
— Ja, det är klart det är det man tappar ju tajming och man blir liksom inte bättre men man får köra på det man har. Rutin och en vinnarskalle, hade man inte haft den alltså…

När du kör fysträning, tränar du mest på ena benet då?
— När jag kör styrka blir det fyra set på vänstra benet och två set på högra. I och med att det vänstra benet kopplar ur så läggs ju all belastning på högra benet så det blir för starkt. 

En svår utmaning att komma tillbaka i formen du vill?
— Jo men nu har jag ändå hunnit träna styrka i tre veckor inför Euro Finans. Jag lägger inte något krut på själva padeln nu. Styrkan är det viktigaste men när det blir flera matcher på kort tid blir det till slut för mycket. Då belastas leden, och det är då bakslaget kommer. Det är inget farligt, det är inget som går sönder men jag måste stärka upp. Är det bara en match om dagen är det ju lättare för mig...

Tidigare Sverigeettan Baharak Soleymani kan anses vara tillbaka högst upp på rankningslistan tillsammans med Sofia Arvidsson eftersom de vunnit tolv raka matcher på SPT i år, och därmed tre titlar. Hon har haft siktet på att spela några tävlingar på World Padel Tour i år men tvingades tacka nej till första deltävlingen i Madrid i mars.

Nu kan den första tävlingen i Spanien i år för Soleymanis del bli padel-EM i Marbella i slutet av juni.

— EM vill jag så klart spela, det är ju det finaste man kan göra — spela för sitt land.

Men redan i dag är det dags för den svåraste matchen på länge när hon kliver in Euro Finans Invitational med vapendragaren Sofia Arvidsson. Tävlingen på damsidan rivstartar med semifinaler direkt och på andra sidan står Tamara Icardo (rankad som världens 20:e bästa spelare) och Anna Åkerberg. Matchen startar 14.00.


Erbjudande inför Euro Finans Invitational i samarbete med C More
Halva priset på C More Mycket Sport under 3 månader. 
Gå till www.cmore.se/sport
Kampanjkod: PADELCMMS3
*Gäller nya C More kunder fram t.o.m 31/5-2021.
Höjdpunkter 
PadelDirekt kommer att publicera highlights från samtliga matcher i Helsingborg.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: