Simon Vasquez / Johan Bergeron.
Foto: PadelDirekt / World Padel Tour
World Padel Tour

Väljer att förlänga WPT-samarbetet: ”Vi kommer nå fantastiska resultat”

ANNONS

Simon Vasquez och Johan Bergeron tog sig vidare till tredje rundan av förkvalet till World Padel Tours deltävling i Vigo i söndags.
Efter två Pre Previa-försök tillsammans har duon beslutat att fortsätta med sitt WPT-samarbete.

I den första tävlingen tillsammans, i Alicante för tre veckor sedan, blev det uttåg i andra omgången av WPT:s förkval. Men Simon Vasquez och Johan Bergeron såg snabbt potential i att spela tillsammans och bestämde sig för att bilda lag även i årets tredje World Padel Tour-turnering i Vigo. Där såg duon till att ta sig ett steg längre, och var inte långt ifrån att knipa Pre Previa-finalen där man föll i tredje avgörande set.

Nu meddelar fransmannen Johan Bergeron att det blir minst ett WPT-kval till vid sidan av Sverigeettan.

— Ja, vi bestämde oss för att fortsätta eftersom vi spelar bra tillsammans. Vi kommer att nå fantastiska resultat, jag är säker, skriver Bergeron till PadelDirekt.

Simon Vasquezs SPT-partner Cayetano Rocafort sade i en intervju med Padelfeber för mindre än en månad sedan att de pratat om att spela Santanders WPT tillsammans. Men så blir alltså inte fallet — när Pre Previan drar igång i spanska Santander 24:e maj blir det ett tredje raka franskt-svenskt samarbete för Vasquez/Bergeron i stället.

— Vi trivs väldigt bra utanför banan och det syns även inne banan. Vi stöttar varandra mycket och när det går mindre bra för någon av oss hjälper den andra honom så mycket som möjligt. Vi är ett riktigt team, skriver Bergeron om relationen med Vasquez.

Hur ser du på er insats i Vigo i måndags och tisdags?
— Vi hade tre bra matcher. Vi var välstrukturerade och spelade mycket bra tillsammans. Vi förlorar mot två fantastiska spelare, men orsakade dem många problem.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: